Bezglutenska torta od kestena

Ova torta od kestena jedna je od najboljih, ja inače ne volim kesten pire, a rezala sam si komad više, moja svekrva slabo jede kolače, a torta ju je oduševila, da ne spominjem ostale ukućane koji su uživali u njoj toliko da je nestala u jedno popodne. Znači, ako volite kesten pire, ovo je tek torta za vas. Baš se lijepo osjeti, nježno i jesenski. Ukoliko morate jesti bezglutensko, vi ste tek na vrhuncu jer je ovo recept baš za vas.

Recept

Bezglutenska torta od kestena
Jednostavna i brza torta bez brašna. Iako vam na slikama možda ne izgleda sočno, vjerujte mi - je, doista, topi se u ustima.
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g Ledo kesten pirea
  • 150 g mljevenih orašastih plodova po želji ja sam koristila bademe
  • 100 g maslaca
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo
  • 1 žličica arome vanilije
  • slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje
Priprema:
  1. Kesten pire vam ovdje treba biti sobne temperature, pa gledajte da ga prije odmrznete.
  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  3. Kalupu dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite, ostavite ga sa strane.
  4. Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
  5. Izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele, nekoliko minuta. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji.
  6. U posebnoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
  7. Istučene bjelanjke lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
  8. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta.
  9. Ohlađenu tortu ukrasite po želji.
Napomena:

Sastojci su dovoljni za kalup promjera 20 cm.

Share this

Pin

14 komentara

  1. Pipi Pipic

    Od čega je biskvit ovako taman, od kesten pirea ili nedostaje neki sastojak u receptu? Torta krasno izgleda 🙂

  2. kik66

    Odlična je, sočna, mirisna, ukusna. Ja nisam imala bademe nego orahe. Radit ću je opet, sigurno. Hvala ti za recept 🙂

  3. Biljana

    Moze li proći kalup promjera 26cm, nemam 20cm, ili treba povećati količinu sastojaka? Hvala!

    • Napravi jednu i pol smjesu, mislim da će biti taman 🙂

      • Biljana

        Hvala na odgovoru!

      • Biljana

        Napravila jednu i pol smjesu za kalup promjera 26cm, torta je predivna i što je najvažnije jednostavna priprema! Planiram raditi duplu smjesu za kalup od 30cm, nadam se da ću se tu zaustaviti 😀
        Sve pohvale Vama i Vašem radu, od nedavno pratim i uživam, vrlo poticajno i praktično, a vizualni dojam je savršen, bravo!

  4. vesna

    Jedva cekam da napravim ovu tortu! CIM Sam je videla, pisala Sam bratu da mi donese kesten pire iz srbije jer ga ovde u italiji nema. Kesten pire stigao, bacam se ma pecenje! Ciao iz italije!

  5. Maša

    Danas sam ispekla tortu tati za rođendan! Pun pogodak, jednostavna, brza i sočna, svi su bili zadovoljni 🙂
    Ja sam dodala još mrvicu ruma i dvije štangice otopljene čokolade!

    • Uopće možda na slikama ne izgleda tako ukusno, kako je u stvarnosti 🙂 Bas mi je drago sto si ostavila povratan komentar, hvala ti na tome, to mi bas puno znaci 🙂 Sretan rođendan tati sa zakašnjenjem 🙂 U uz dodatak ruma i čokolade mmm može biti još samo bolje 🙂

  6. Sanja Obradovic

    Odličan recept! Jako fino i jednostavno. Toplo preporučujem !

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.