Brza čokoladna torta

Ljetos smo nekoliko dana proveli u Babinoj Gredi i okolici pa sam se imala priliku družiti s divnim ljudima, kao i upoznati neka instagram lica uživo. Jedna od njih je Anita koja se krije pod nickom @mamineslatkebrige.

Divna djevojka, mama male Rite, koja ima divnu obitelj oko sebe i koja nas je ugostila u obiteljskoj vikendici. Ovo je njena torta, ispekla ju je i donijela na druženje. Savršena slastica koja mi je ostala u sjećanju.

Normalno da sam ju tražila recept, ovo je Anitina čokoladna torta, napravljena sa srcem i za vas, kada vam zatreba brza čokoladna torta sjetite se nje.

U slast!

5 from 1 vote
čokoladna torta
Brza čokoladna priprema

Brza u pripremi jer ćete potrošiti svega 10 minuta na nju, ali nešto sporija u hlađenju zbog čokoladnog preljeva. Velika i zasitna torta koja će zadovoljiti svako nepce.

Sastojci:
Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g):
  • 2 žlice kakaa (npr. Dolcela)
  • 2 čaše tekućeg jogurta
  • 2 žličice sode (npr. Dolcela)
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna
Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja:
  • sok 1 naranče
Čokoladni preljev:
  • 500 ml tekućeg šlaga
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • po želji: korica 1 naranče
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C.
  2. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.

  3. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm.
  4. Stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je.
  5. Pečenu toplu tortu ukoliko želite možete preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.

  6. Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu.

  7. Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se je krema stegnula maknite stranice kalupa.

  8. Čokoladnu tortu uvijek poslužujte sa sobne temerature, nikako direktno iz frižidera.
  9. Tortu možete ukrasiti i šlagom s malo nasjeckane svježe naranče ili svježe mente. Igrajte se okusima.

Share this

Pin

2 komentara

  1. Isprobano! Torta je ispala odlično. Radila sam u malom kalupu pa sam u pola smanjila sastojke. Koristila sam obični jogurt umjesto tekućeg jer nisam skužila da trebam tekući dok nisam krenula u izradu, i oštro brašno sam zamijenila heljdinim. stvarno sam zadovoljna! Ubacila sam i naranču i njezin je okus jako došao do izražaja, ako netko ne voli kombinaciju naranče i čokolade (Ima li takvih ljudi uopće? 😛 ), obavezno preskočiti jer se zaista jako osjeti. Hvala na receptu, super je 🙂

  2. RITA

    DOBRA I JEDNOSTAVNA TORTA

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.