Cappuccino pavlova

Cappuccino pavlova

Da me pitate koju sam tortu ispekla najviše puta u svom životu, odgovor bi bio Pavlova.

Omiljena torta u našem domu svakako je ona – nadmašila je i Cheesecake u zadnje vrijeme.

Kod nas se ne jede samo u voćnim kombinacijama, radim ju u svim mogućim kombinacijama okusa, a danas vam donosim cappuccino verziju.

Proljeće započinjem mirisnom, laganom, prozračnom i osvježavajućom – Cappuccinno Pavlovom. Unutar kore koristila sam novi Franckov Nougat Cream, gore sam dodala kremu od sira te sam cijelu tortu blago posula kakaom.

Moram priznati da je meni osobno Pavlova i draža u ovim bezvoćnim kombinacijama jer se ta njena pufasta, a izvana opet hrskava korica savršeno slaže sa tim kavastim i sirnim okusima.

Ukrasite ju po želji, kod mene je danas u uskrsnom ugođaju i priziva nam to vrijeme, a ako ćete ju vi peći u neko drugo vrijeme – ukrase i atmosferu prilagodite prigodi – slavljeničkoj ili svakodnevnoj, uživanje je zajamčeno.

U slast!

Cappuccino pavlova
Sastojci:
Sastojci za koru:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žlica gussnela
  • 1 žličica octa
  • 4 žličice Franck Nougat Cream Cappuccina
Sastojci za kremu:
  • 400 g krem sira
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 160C. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  2. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli, postepeno im dodavajući šećer. Miksajte 3-4 minute.

  3. Na kraju ručno umiješajte gussnel, ocat i cappuccino prah.

  4. Na masnom papiru si s malo smjese ocrtajte krug otprilike promjera 20 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti visoka oko 8 cm.

  5. Stavite koru u pećnicu na sat vremena, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku. Tek nakon sat vremena ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

  6. Kremu pripremite tako da u posudi izmiksate sve sastojke. Meni je ovo bilo dovoljno šećera - vi možete probati kremu pa ako vam nije dovoljno slatka dodajte još malo.

  7. Tortu ukrasite po želji - ja sam ju ovog puta samo posula kakaom.

 U suradnji s Franck Hrvatska

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.