Da me pitate koju sam tortu ispekla najviše puta u svom životu, odgovor bi bio Pavlova.
Omiljena torta u našem domu svakako je ona – nadmašila je i Cheesecake u zadnje vrijeme.
Kod nas se ne jede samo u voćnim kombinacijama, radim ju u svim mogućim kombinacijama okusa, a danas vam donosim cappuccino verziju.
Proljeće započinjem mirisnom, laganom, prozračnom i osvježavajućom – Cappuccinno Pavlovom. Unutar kore koristila sam novi Franckov Nougat Cream, gore sam dodala kremu od sira te sam cijelu tortu blago posula kakaom.
Moram priznati da je meni osobno Pavlova i draža u ovim bezvoćnim kombinacijama jer se ta njena pufasta, a izvana opet hrskava korica savršeno slaže sa tim kavastim i sirnim okusima.
Ukrasite ju po želji, kod mene je danas u uskrsnom ugođaju i priziva nam to vrijeme, a ako ćete ju vi peći u neko drugo vrijeme – ukrase i atmosferu prilagodite prigodi – slavljeničkoj ili svakodnevnoj, uživanje je zajamčeno.
U slast!
- 5 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 žlica gussnela
- 1 žličica octa
- 4 žličice Franck Nougat Cream Cappuccina
- 400 g krem sira
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
- 6 žlica šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
Pećnicu zagrijte na 160C. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli, postepeno im dodavajući šećer. Miksajte 3-4 minute.
Na kraju ručno umiješajte gussnel, ocat i cappuccino prah.
Na masnom papiru si s malo smjese ocrtajte krug otprilike promjera 20 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti visoka oko 8 cm.
Stavite koru u pećnicu na sat vremena, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku. Tek nakon sat vremena ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.
Kremu pripremite tako da u posudi izmiksate sve sastojke. Meni je ovo bilo dovoljno šećera - vi možete probati kremu pa ako vam nije dovoljno slatka dodajte još malo.
Tortu ukrasite po želji - ja sam ju ovog puta samo posula kakaom.
da li treba paliti ventilator prilikom pecenja ili bolje ne
mene malo zeza izrada tih kora a obozavam ih
i da li je moguce ispeci vise kora istovremeno u pecnici
hvala
Što se tiče više kora, to zavisi kakvu pećnicu imate, u moju ne stane više toga od jednom, nemam onu na katove. Ne treba ventilator, samo pratite upute, sve bi trebalo biti okej 🙂
Pozdrav. Koliko bi bilo 5 bjelanjaka u gramima, cca? MogU li koristiti one kupovne bjelanjke iz tetrapaka?
Usput, recepti su vrlo zanimljivi i dobro objaŠnjeni. HvAla ti
Draga Karla, nisam nikada radila s bjelanjicma iz tetrapaka pa ne bih znala, niti gramažu također, uvijek koristim svježa jaja, a ako je neko manje, neko veće ne smeta.
Obožavam nougat i cappuccino! Izgleda jako ukusno, naći će se na stolu za sljedeći rođendan 😀
Taman sam se obnovila kalupima za kolače i torte u Mulleru https://ekatalog.hr/muller-katalog/