Cheesecake s bundevom

Ovaj listopad bio je čaroban, sunčan i topao. Iza nas je pravo bablje ljeto pa zato ovaj mjesec ispraćam s jednim ovakvim receptom i ovakvim slikama, da ga pozdravimo kako priliči.

Poigrala sam se svojim receptom za cheesecake, u podlogu sam dodala speculaas kekse koji su torti dalu jednu mirisnu jesensko-zimsku notu, a u nadjev od sira dodala sam kuhanu bundevu. Vi bundevu možete kuhati ili ju možete ispeći, kako god više volite. Možete se poigrati i začinima pa u nadjev dodati još malo cimeta.

Ovog puta sam uz pomoć miksera uspjela samljeti i kekse i izmiksati kremu. Recept je vrlo jednostavan i vjerujem da će svima uspjeti.

Uživajte u jeseni i u slast!

Cheesecake s bundevom
Sastojci:
Sastojci za podlogu:
  • 200 g speculaas keksa
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 120 g maslaca
Sastojci za kremu s bundevom:
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 250 g pirea od bundeve
  • sok 1 limuna
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • po želji: cimet ili začin za medenjake
Sastojci za bijelu kremu:
  • 2 kisela vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
Priprema:
  1. Pećnicu stavite da se grije na 200°C.

  2. Okruglom kalupu za torte promjera oko 23 cm dno obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Kekse sameljite sa šećerom i prethodno otopljenim maslacom.

  4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svugdje bude jednako raspoređeno (nemojte utisnuti prejako). Stavite peći točno 4 minute.

  5. Dok se to peče, pripremite kremu s bundevom tako da sve sastojke skupa izmiksate.

  6. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 180°C.

  7. Kremu s bundevom prelijte preko keksa i stavite peći oko 25-30 minuta na 180°C.

  8. Dok se to peče pripremite bijelu kremu tako da pjenjačom izmiješate sve sastojke.

  9. Kada se je krema s bundevom ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

  10. Torta mora odstajati 4 do 5 sati u frižideru prije konzumiranja.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.