Čokoladni brownie keksi

Čokoladni brownie keks

Danas vam donosim recept za jedne čokoladne, mekane kekse kojima, uz još jednu tortu koju donosim ovih dana, zatvaram ovu godinu.

Ovo nisu hrskavi keksi, okusom podsjećaju na brownie. Meni su najfiniji topli, dok su Vladimiru ipak bolji hladni. Ovo je više tip američkog chewy keksa, tako da znate što možete očekivati kada ih ispečete.

Ja sam u njih umiješala običnu tamnu čokoladu za kuhanje, a vi možete čokoladne kapljice, bilo koju čokoladu po želji ili možda čokoladu s okusom naranče pa da budu nešto kao jaffa. Receptom se možete igrati, a svaki možete spakirati i u celofan pa ga pokloniti nekome u ovo doba darivanja.

Nadam se da će vam se svidjeti.

U slast!

Čokoladni brownie keksi
Sastojci:
  • 70 g tamne čokolade
  • 30 g maslaca
  • 1 jaje
  • 70 g šećera
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • prstohvat Dolcela praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g glatkog brašna
Dodatno:
  • oko 70-100 g nasjeckane čokolade po želji
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. Otopite čokoladu i maslac.

  3. U jednoj posudi mikserom ili običnom pjenjačom izmješajte jaje i šećere, nemojte previše miksati, samo da se spoji.

  4. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac te sve ostale sastojke s popisa - prašak za pecivo, sol i brašno. Promiješajte da se spoji pa umiješajte i nasjeckanu čokoladu.

  5. Kekse vadite žlicom na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje. Ispadne vam oko 9-10 keksi - neka budu višlji jer se u pečenju rašire.

  6. Kekse pecite 10 minuta. Nakon pečenja ih ostavite još na tesiji kako bi se stvrdnuli do kraja.

Napomena:

Kekse čuvajte u zatvorenoj kutiji 2-3 dana.

 

U suradnji s Dolcela

 

Share this

Pin

Leave a Comment