Čokoladni rozen kolač

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 
Znam da ovaj kolač izgleda kao mađarica, ali nije, ovo je čokoladni rozen kolač, odnosno kolač s rozen korama. Ne znam jeste li ikada radili s njima? Ja nisam, slučajno sam na njih naišla jednom u trgovini i zaintrigirale su me, pa sam ih kupila.

Skužila sa da ih ima gotovo u svakoj trgovini, pa ukoliko se odlučite napraviti ovaj kolač, nebi vam trebao biti problem pronaći ih. Također, ako imate volje i želje, ove kore se mogu ispeći i doma.

Ovo je pravi čokoladni kolač, pa ako ste ljubitelj takvih okusa svidjet će vam se, a ako ste ljubitelj i mađarice, ovo je blizu, pa svakako probajte.

Ja sam doma imala pakiranje kora od 430 g, pa je moj rozen kolač za nijansu čokoladniji nego da sam radila s onim pakiranjem od 500 g, vi sami izaberite kako vam piše paše, pa takve kore uzmite.

U slast!

Čokoladni rozen kolač
Brzi kolač bez pečenja. Mekan, mirisan i čokoladan - idealan.
Sastojci:
Priprema:
  1. Pripremite si i izmjerite sve sastojke.
  2. U jednoj zdjelici dobro pomiješajte kakao, gussnel i 150 ml mlijeka da nema grudica.
  3. Preostalo mlijeko stavite u lonac, dodajte šećer, vanilin i rum šećer i zakuhajte na laganoj vatri.
  4. Skinite s vatre, pa ulijte pripremljen kakao i gussnel, promiješajte, vratite na vatru i skuhajte kremu. (kuhajte oko 5 min dok se malo ne zgusne)
  5. Skuhanu kremu ponovno maknite s vatre, zatim dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, miješajte dok se ne otopi, pa dodajte maslac, nastavite miješati i dok se on ne otopi.
  6. Ostavite kremu da se malo prohladi, povremeno ju promiješajte, nemojte vrućom filati kore..
  7. Kako bi izbjegli da vam kore budu žilave, premažite ih prvo s malo mlijeka, pa tek onda s oko 5-6 žlica kreme. Poravnajte, stavite drugu koru..
  8. Dekorirajte po želji. Ja sam svoj prelila glazurom od 120 g tamne čokolade i 2 žlice ulja, sve zajedno samo otopite na pari i prelijete.
  9. Kolaču je potrebno da odstoji 1 dan ili preko noći kako bi kore omekšale.
Napomena:

Adapted from Taste of life

Share this

Pin