Ferrero Rocher torta

Ferrero Rocher je uz razne vrste Cheesecakea moj omiljeni okus među tortama, kolačima i općenito slasticama. Na blogu već postoji recept za Sočnu Ferrero Rocher tortu gdje je krema tekuća i zalijeva se biskvit, postoji i recept za roladu, kao i za kuglice.

Danas donosim još jedan recept koji se od prve torte razlikuje u tome što se ovdje peče jedan biskvit koji se reže na tri dijela, a u biskvit ide i čokolada pa je super sočan, a krema je ona koja se ne kuha već se samo izmiksa. 

Torta je relativno, stvarno brzo gotova, a jako je velika i ima je za puno ljudi.

Osim što je poprilično zasitna, budući da je čokoladna, s njom ćete teško pogriješiti odaberete li ju za bilo koje slavlje.

U slast!

Ferrero Rocher torta
Jednostavan recept za veliku, čokoladnu, zasitnu tortu punu okusa. Kombinacija nutelle, prženih lješnjaka i mascarponea oduševit će svakoga.
Sastojci:
Sastojci za biskvit
  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 160 g tamne čokolade
  • 140 g maslaca
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu
  • 500 g mascarponea
  • 500 g nutelle
  • 300 g prženih lješnjaka
Priprema:
Priprema biksvita
  1. Pećnicu upalite na 100 C i ostavite da se grije.
  2. Okruglom kalupu za torte promjera od 24-26 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite do vrha.
  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  4. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg (nemojte ga pretući kako biste kasnije sve lakše zamiješali).
  5. Žumanjke istucite posebno skupa sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobijele i ne postanu pjenasti.
  6. Čokoladu i maslac otopite, pa odmah tople dodajte u žumanjke, izmiksajte da se spoji.
  7. Zatim dodajte i brašno i prašak za pecivo, još jednom kratko izmiksajte da se spoji.
  8. Bjelanjke umiješajte ručno, nježnim i laganim pokretima.
  9. Smjesu za biskvit izlijte u kalup i stavite da se peče 20 minuta na 100C, zatim pojačajte temperaturu na 150C i pecite još 30 minuta. Ovo drugo vrijeme pečenja zavisi od svake pećnice i veličine vašeg kalupa. Svakako biskvit probodite čačkalicom, ukoliko ima tragova pecite sve dok čačkalica ne bude izlazila suha. Moj se je na 150C pekao još kojih 45 minuta.
  10. Biskvit ohladite, preokrenite ga naopako, pa ga prerežite na 3 dijela.
Priprema kreme
  1. Pržene lješnjake usitnite na grubo.
  2. Sve sastojke izmiksajte mikserom.
  3. Tortu slažite biskvit-krema, po svakoj kori izađe oko 6 žlica kreme, a s ostalim blago premažite tortu.
  4. Tortu ukrasite po želji. Ja sam svoju ukrasila čokoladnom šlag kremom (šlag s okusom čokolade, pomalo sladolednog okusa koji mi se super uklopio).
Kako pržiti lješnjake
  1. Iskoristite još zagrijanu pećnicu nakon torte.
  2. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje, stavite u nju lješnjake, stavite u pećnicu i pecite lješnjake oko 10-15 minuta.
  3. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake kuhačom.
  4. Pečene lješnjake premjestite u suhu krpu, dobro zatvorite krpu jednom rukom, dok drugom krpom ‘trljate ili gužvate’ krpu kako biste sa lješnjaka skinuli kožicu.
  5. Odmotajte krpu i pokupite oguljene lješnjake.
  6. Usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte nožem.
Napomena:

Ja sam svoj biskvit pekla u kalupu od 24 cm, vi možete i u većem od 26 cm.
Umjesto nutelle možete koristiti i linoladu nougat.
Tortu možete ukrasiti čokoladnim ganacheom, gotovim fererro kuglicama, čokoladnim šlagom i sl.
Ja mascarpone kupujem u Lidlu ili u Kauflandu gdje ga možete pronaći po cijeni od 10-ak kuna 250 g.
U kremu možete dodati i mrvljene napolitanke s okusom lješnjaka ili čokolade.

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. Ferrero Rocher – Came Saw Loved