Sočna Ferrero torta

Dolcela sočna čokoladna torta

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 
Zadnjih mjesec dana žudim za dobrom čokoladnom tortom, onako jako čokoladnom, punom okusa, gdje će me samo jedan komad držati sitom, sretnom i nasmijanom.

Živim u gradu gdje nemam gdje pojesti pošten komad bilo koje torte, a kamoli prave čokoladne. Skužila sam da je jedini način da si ju napravim sama.

Ovaj vikend je ipak Dan žena, poznatiji kao 8. mart, odlučila sam sebe i vas zajedno samnom počastiti poštenim komadom čokoladne torte i pazite sad, za ovu vam ne treba puno vremena, niti puno posla, a sastojci su oni koji će zadovoljiti sve naše ženske potrebe.

Drage moje žene, sretan vam naš dan, da vas obasipaju osmijesima i lijepim gestama, finim slatkišima i zagrljajima. Da se osjećate lijepima i da budete pozitivne iznutra, tako da se vaša snaga vidi i na van!

U slast!

 

Sočna Ferrero torta
Najsočnija čokoladna torta koju sam ikada probala. Jednostavna za pripremu, uspjet će svima i zadovoljit će svačije nepce. Intenzivan okus čokoladnog namaza i prženih lješnjaka neće vas ostaviti ravnodušnima,
Sastojci:
Sastojci za 1 biskvitnu koru
Sastojci za kremu
  • 500 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 150 g Lino lada duo
  • 150 g prženih lješnjaka
  • 125 g maslaca
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema biskvita
  1. Pećnicu upaliti na 200 C i ostaviti da se grije.
  2. Kalup promjera 20 cm obložiti papirom za pečenje.
  3. Zajedno prosijati oštro brašno, kakao prah i prašak za pecivo.
  4. Mlijeko si pripremite u jednoj šalici.
  5. Na najjačoj brzini izmiksati jaje sa šećerom, postepeno dodavati mlijeko, smanjiti brzinu miksera pa dodati prosijane suhe sastojke odjednom. Izmiksati samo kratko da se spoji.
  6. Izliti smjesu u kalup, peći oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
  7. Dok se jedna kora peče, pripremite drugu.
  8. Ohlađene kore prerežite po pola pomoću rebrastog noža, tako da imate 4 sloja biskvita.
Priprema kreme
  1. Zakuhajte mlijeko sa šećerom, pa mu dodajte ostale sastojke. Kuhajte još nekoliko minuta dok ne prokuha. Krema će biti tekuća, to tako treba.
  2. Kremu si rasporedite na 4 dijela u šalice ili posudice kako bi si olakšali koliko kreme ide po biskvitu, ako ste dobri u mjerama od oka, ovaj dio preskočite.
Slaganje torte
  1. U kalup stavite 1 biskvit, zalijte ga vrućom kremom, stavite drugi biskvit, zalijte kremom i tako dok ne potrošite svu kremu i biskvite.
  2. Ostavite tortu da se hladi nekoliko sati ili preko noći.
  3. Ukrasite po želji. Ja sam svoju ukrasila s gotovom Dolcelinom kremom koju je potrebno samo izmiksati s malo mlijeka. Odlična je, okus joj je poput sladoleda.
Napomena:

Sastojci su za tortu promjera 20 cm, ukoliko želite raditi u većim kalupima, samo poduplajte sastojke.
Ja sam pržene lješnjake imala još od prije, vi si ih možete pripremiti tako da upalite pećnicu na 180C, položite očišćene lješnjake u tesiju, pecite ih oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Oljuštite ih od kožice pomoću krpe, pa ih sameljite u grubo.

Share this

Pin

4 komentara

  1. Irena

    pRavila sam ovaj vikend ovu tortu i imam pitanje i komentar 🙂
    Naime, iako piše da krema treba biti tekuća, meni je ona ipak malo pretekuća. uistinu treba cijela noć da se stisne. ja nisam imala taj luksuz vremena pa sam stavila žlicu -dvije gustina u kremu i moji nisu mogli docekati pa sam imala mali fijasko kod rezanja. to je nebitno. moja krema je bila posve tekuća, da li sam ju trebala još ukuhavati?
    za mene osobno je krema preslatka (iako sam smanjila šećer). ja ne volim preslatke i teške kolače pa cu idući put staviti samo 2 žlice šećera u kremu, to je(meni) sasvim dovoljno.
    da li bi se možda krema bolje upila da sam vruć biskvit zalila a ne ohlađeni biskvit? obzirom da je to za mali kalup od 20 cm, ocekivala sam vecu koru (biskvit) pa sam na kraju odustala od rezanja, i ovako lijepo izgleda i soćna je, samo sto mi je ta tekuća krema sumnjiva. osim hlađenja, torta je vrlo brzo gotova i ukusna je.

    • Hej Irena, razumijem za šećer, nismo svi navikli na iste količine 🙂
      Krema je upravo takva kakva ti je ispala, skroz tekuća i zato je ovo sočna torta, jer se u presjeku zapravo biskvit ni ne kuži, sve je kao u komadu, takva je torta, meni čak jedna od najdražih 🙂
      Nisi trebala zalijevati topli biskvit, navela sam Ohlađene kore prerežite, jer ih tople ni nebi mogla rezati baš. Torta bi trebala odstajati preko noći, najbolje, tako sam i napisala, ali bi tada trebala biti stisnuta, nebi se smjela razljevati, već lijepo rezati, kao što sam ja izrezala komad koji se nalazi na slici gore. Tako da se samo možda nije dovoljno sve upilo i stegnulo..

Trackbacks for this post

  1. Sočna rafaello torta - Domaćica | Gastro blog
  2. Ferrero Rocher torta - Domaćica | Gastro blog

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.