Noodles s povrćem i piletinom u woku

Video recept: Noodles s povrćem i piletinom u woku

Radila sam varijaciju na kineski recept Lo mein, to je ime za sve recepte s noodles, povrćem i nekom vrstom mesa. Kažem varijaciju jer sam ja koristila noodles od heljdinog brašna, umjesto od bijelog, a da bi se nešto zvalo Lo mein kaže wikipedia da moraju biti bijeli noodles.

Sarma

Sarma

  Sarma – tako jednostavan naziv, ništa nije potrebno nadopisati, jel tako? Dugo mi je trebalo da skuham svoju prvu, imam 28 godina i tek sam se sada bacila na posao. Bolje ikad, nego nikad rekli bi. Kako je ovo ujedno zadnja zima da smo muž i ja kod svekrve i svekra, to mi je bila…

Dani šparoga njoki sa šparogama

Njoki sa šparogama i pršutom

  Danas sam prvi put pripremala svježe šparoge. Obožavam jesti kupovnu juhu od njih, ali se još nikada nisam usudila sama okušati u pripremi svježih. Sada im je sezona i stvarno se mogu svagdje kupiti, brzo se pripremaju, ne treba im puno vremena i idealne su za mnogo kombinacija. Moj prvi recept s njima je…

Slana torta

Slana torta

  Dragi moji – Sretan vam Uskrs! Danas vam donosim jedan slani recept koji ne mora nužno biti vezan baš za ovaj blagdan ili za blagdan uopće. Odličan je za razno razne proslave poput vaših ili dječjih rođendana, kućnih druženja, piknika i slično. U ovu tortu možete staviti vaše najdraže namirnice i napraviti vašu savršenu…

Pečene pole krumpira sa slaninom i šunkom

Za ovo jelo svi znamo, ponekad ga zabravimo, a kada ga se sjetimo sretni smo poput male djece. Mi koji smo iz Slavonije i s ovog kraja, za ovo jelo znamo od kada znamo za sebe, nekome će ovo čak možda biti novost, iako sumnjam. Ovaj post pišem samo kao podsjetnik, da se ovo tradicionalno…

Pilav – Pileći rižoto

Je l’ vam se ikad dogodilo da vam je neko jelo samo od sebe zamirišalo u prostoriji iako tog jela nema u blizini? I da vam se njegov okus sam od sebe stvorio u ustima? Meni se to nedavno dogodilo, samo mi je odjednom zamirisao mamin pileći rižoto. Nigdje u blizini ništa slično se nije…

Slane muffin košarice od lisnatog tijesta

Donosim vam ideju kako na zanimljiv način iskoristiti lisnato tijesto. Kod lisnatog tijesta obožavam to što se može napraviti na 1001 način, paše sa slanim, sa slatkim, brzo se ispeče i stvarno je ukusno.Evo jednog jednostavnog recepta za koji ne treba nikakva velika spretnost i umijeće, a stvarno su efektni za neke zabave, rođendanske tulume,…

Flammkuchen

Flammkuchen je nešto najbolje što sam probala zadnjih mjeseci. Naziva se još  i Flame Cake, karakterizira ga spoj tanko valjanog tijesta i topinga na vrhu. Jako je slično pizzi, ali je tijesto još bolje, hrskavije i ukusnije. Ove sastojke ćete uvijek imati doma. Na tijesto možete staviti samo svježi sir i špinat ili luk i…