Mahunarke na gusto

Mješavina mahunarki i žitarica na gusto

    Ne znam jeste li već u trgovini nekada naletili na pakiranje mješavine mahunarki i žitarica, jer ukoliko niste – svakako potražite na policama bilo koje prehrambene trgovine. Radi se o mješavini ječmene kaše, zelene, crvene i žute leće, graška i dvije vrste graha. Ovo pakiranje se često može uloviti na sniženju u pola cijene, ukoliko znate…

Wok noodles s povrćem

Video recept: Noodles s povrćem i piletinom u woku

Radila sam varijaciju na kineski recept Lo mein, to je ime za sve recepte s noodles, povrćem i nekom vrstom mesa. Kažem varijaciju jer sam ja koristila noodles od heljdinog brašna, umjesto od bijelog, a da bi se nešto zvalo Lo mein kaže wikipedia da moraju biti bijeli noodles.

Lisnata pizza

Video recept: Lisnata pizza

Lisnata pizza nije ništa novo, svima nam je dobro poznat spoj okusa pizze i lisnatog mirisnog hrskavog tijesta koje se lista – znači, savršeno. Za mene je novo ovdje ovo preklapanje tijesta koje sam vam predstavila i putem videa. Pojam ‘video’ je kod nas tek nov, ali nam se je svidio ovaj koncept brzopoteznih video…

Karfiol i brokula u krušnim mrvicama

Danas s vama dijelim jedan obiteljski recept, koji, iskreno, nisam vidjela nigdje drugdje. Ovo je jedno od naših najdražih ljetnih jela, brzo se sprema, lagano je, zasitno i izvrsno paše uz sve ljetne salate. Jedne godine su moji svekar i svekrva uzgajali brokulu i karfiol, svaki dan šetnja do vrta i branje ovih zelenih i…

Popečci od krumpira

Popečci od krumpira i hrena

Jeste li ikada probali nekako drugačije začiniti hranu koju jedete svaki dan ili onu koju spremate često? Ja sam se ovih dana malo igrala sa Zvijezda hren umakom, a inspirirao me je pinterest na kojem sam naišla na toliko super ideja što se sve zapravo može s hrenom. Sezona je krumpira, pa sam se bacila…

Flammkuchen sa sirom i špinatom

Flammkuchen sa sirom i špinatom

    Jako volimo špinat, ipak je to Popajevo omiljeno povrće. Znate li i da je poznata francuska kraljica Katarina de Medici zapovijedala svojim kuharima da poslužuju špinat uz svaki obrok?! To nije ni čudo, jer je ovo povrće prava riznica vrijednih nutrijenata. Mineralne tvari iz špinata djeluju povoljno na naš organizam. Tako je primjerice…

njoki

Njoki od bundeve

Njoki su jedno od onih jela koje obožavam, ali ih rijetko jedem jer u njih ide krumpir, nemam ništa protiv krumpira, ali moje tijelo ga baš ne voli. U ove njoke ne ide krumpir, ide bundeva, pun pogodak recept. Nisam komplicirala s valjanjem njoki, ja sam to sebi pojednostavila, računajte da su njoki brzo gotovi,…

Tart s povrćem

Kada imam raznog povrća u frižideru, obično svega po malo, moj mozak uvijek razmišlja o slanom tartu ili nekakvom složencu. Tako je nastao ovaj šareni ljepotan, danas vegetarijanski, vama sutra možda mesni s dodatkom kobasice ili šunke. Igrajte se i stavite i vi u svoj ono što imate u frižideru ili vrtu. Prhko tijesto ->…

Tart s tikvicama, svježim sirom i cvjetovima tikvica

Razmišljala sam kako da još, u koji oblik složim cvjetove tikvica, pa mi je sinulo da bi mogle super ići u slani tart, i to baš sa tikvicama. Ispalo je jako fino, jako zdravo i uskoro ću opet ovo raditi. Za tart ćete trebati: 250 g mekog brašna (ja sam koristila integralno brašno) 140 g…