Orada u škartocu s tikvicama

Orada u škartocu s tikvicama

  Riba petkom – običaj koji se kod nas njeguje još otkako sam bila mala, a istu stvar održavam i danas u svojoj obitelji. Petak je većinom rezerviran za ribu, iako ju jako volimo, većinom ju uvijek jedemo u istim kombinacijama.   Zato danas donosim jedan neklasičan recept za mene koji sam uvijek htjela probati,…

Pijane lignje iz rerne

Pijane lignje iz rerne

  Nisam oduvijek voljela lignje, odnosno nisam ih imala naviku jesti, sve do prošlog ljeta i našeg medenog mjeseca u Istri. Muž se je dizao rano ujutro prije 6 sati kako bi s broda donio svježe, jadranske lignje. Pekli smo ih na roštilju, nakon tog recepta, drugi omiljeni mi je ovaj iz rerne, s puno…

Domaći fishburgeri

Ovo su odlične vegetarijanske pljeskavice od tune – odosno domaći Fishburgeri. Jako brzo su gotovi, od ove količine dobijete jako puno, izvrsni su i topli, ali i hladni. Funkcioniraju uz pomfrit, u sandwichu, kako god ih vi poželite. Mogu biti deblji, tanji, manje ili više zapečeni. Recept u originalu dolazi od Darka, čiju web kuharicu…

Jednostavna tjestenina s tunom

Rijetko vam donosim ovakve recepte, no samo zato jer vjerujem da vas većina kuha jednako kao i ja. Bez puno kompliciranja, s par sastojaka i na brzinu. Barem što se tiče tjestenine s tunom. Ovo jelo kuham sa raznim vrstama tjestenine, ne držim se onih pravila da svaki umak ima i svoju tjesteninu, tko bi…

komiška-pogača

Komiška pogača

Prije nekoliko godina ljetovali smo na otoku Visu, točnije u Komiži. Posebno mjestašce koje mi se uvuklo pod kožu toliko da sam tamo ljetovala dvije godine za redom. Osim što od tamo nosim lijepe uspomene nosim i recept za Komišku pogaču. Postoji Viška i Komiška pogača. Razlika je što u Viškoj nema pelata i što…