Fuži s tartufatom

Fuži s tartufatom

Nedavno, za vrijeme trajanja sajma ‘Dani Zigante tartufa’ koji se svake godine održava u Livadama, dobila sam paket pun proizvoda s tartufima. Vladimir i ja smo odmah krenuli degustirati sir s tartufima, istarsku čajnu kobasicu s tartufima, kao i same tartufe. Bila je to naša mala gurmanska gozba tih dana. Među proizvodima stigao mi je i…

Cennelloni sa sirom i špinatom

Cannelloni sa sirom i špinatom

  Cannelloni su jedna od vrsta cjevaste tjestenine – samo ime cannelloni doslovno znači “velike cijevi”. Zbog svog oblika pogodni su za razna punjena, poput ovog sa sirom i špinatom, a možete ih puniti mesom i povrćem ili što god vam već padne na pamet. Cannelloni su bili poznati još u antičkim vremenima. Prije se…

Njoki caprese

Njoki ‘Caprese’

Danas vam donosim recept za jedno fino, mirisno ljetno jelo koje sam radila za Zvijezdu. Imala sam prilike isprobati neke njihove proizvode, pa sam tako u paketu dobila njoke i pasiranu rajčicu koje sam odlučila staviti u ovaj recept, jednostavno nazvan ‘Caprese’ – ime je ovdje zbog sastojaka koji čine ovaj umak, a to su…

Wok noodles s povrćem

Video recept: Noodles s povrćem i piletinom u woku

Radila sam varijaciju na kineski recept Lo mein, to je ime za sve recepte s noodles, povrćem i nekom vrstom mesa. Kažem varijaciju jer sam ja koristila noodles od heljdinog brašna, umjesto od bijelog, a da bi se nešto zvalo Lo mein kaže wikipedia da moraju biti bijeli noodles.

Rižoto sa šparogama

Rižoto sa šparogama

  Rižoto je jelo kojem ćemo uvijek reći ˇ»da, može!» – jednostavno ga volimo u svakoj kombinaciji. Jedemo ga zimi, kao i u proljeće i ljeto, u svim kombinacijama – s gljivama, s bundevom, pa je došlo vrijeme da ga isprobamo i sa šparogama. Sezona je šparoga, iako živim u gradu gdje ih se ne…

Tjestenina s dagnjama

Tjestenina s dagnjama

Tjestenina s dagnjama je jednostavan obrok gotov za manje od 30 minuta koji može pripremiti svatko. S receptom se možete igrati, nečega dodati manje, nečega dodati više kako biste stvorili svoju vlastitu čaroliju okusa.

Lisnata pizza

Video recept: Lisnata pizza

Lisnata pizza nije ništa novo, svima nam je dobro poznat spoj okusa pizze i lisnatog mirisnog hrskavog tijesta koje se lista – znači, savršeno. Za mene je novo ovdje ovo preklapanje tijesta koje sam vam predstavila i putem videa. Pojam ‘video’ je kod nas tek nov, ali nam se je svidio ovaj koncept brzopoteznih video…

Rižoto sa suhim vrganjima

Rižoto sa suhim vrganjima

Jako volim rižota, a ovaj rižoto sa suhim vrganjima jedan mi je od dražih. Volim vrganje, meni njihov jak miris odgovara, ali znam da vjerojatno niste svi ljubitelj ovih gljiva, nema veze, možda se možete poigrati nekim drugim, sličnima. Ovaj rižoto nisam pokušala raditi sa svježim gljivama, već samo sa suhim, pa vam takav recept…

Flekice s kupusom

Flekice s kupusom

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije     Ovo je jelo koje se pravi od kada znam za sebe, netko to zove krpice sa zeljem, a netko flekice s kupusom i jede se u skoro svakom podneblju lijepe naše. Tako smo i mi ovaj recept uvrstili u našu kuharicu ‘Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom’…

Dani šparoga njoki sa šparogama

Njoki sa šparogama i pršutom

  Danas sam prvi put pripremala svježe šparoge. Obožavam jesti kupovnu juhu od njih, ali se još nikada nisam usudila sama okušati u pripremi svježih. Sada im je sezona i stvarno se mogu svagdje kupiti, brzo se pripremaju, ne treba im puno vremena i idealne su za mnogo kombinacija. Moj prvi recept s njima je…

Knedle s višnjama

Knedle s višnjama

Omiljeno jelo djetinjstva – knedle. Mi smo ih tada uvijek jeli sa šljivama, danas je to napredovalo, pa ih kombiniramo s raznim voćem, zavisno što je u sezoni. Svatko ima svoj najdraži okus koji voli, ja vam donosim jednostavan recept za tijesto koje se lako mijesi, ne ljepi se za zube i stvarno je mekano…

Bijeli žganci

Bijeli žganci

Moja mama je rekla da ona koja napravi bijele žgance, može napraviti sve. Ovo je jednostavan recept, ali zahtjeva malo više snage. Ne znam jeste li ikada ovo probali, ako niste, morate, ovo je nešto prefino. Slično je njokima, ali meko, topi se u ustima, mirisi u savršeni, uz dodatak malo češnjaka i vlasca, pravo…

Granatir

Granatir

Granatir toliko dobro miriši da je to čudo jedno, ali ozbiljno, nebiste vjerovali da ovako jednostavno jelo daje tako dobar miris, ali daje. Tradicionalno jelo poznato svima, možete ga raditi s tjesteninom po želji. Mene veže uz djetinjstvo, mama ga je često spremala i uvijek smo mu se radovali.
Dobar tek!

njoki

Njoki od bundeve

Njoki su jedno od onih jela koje obožavam, ali ih rijetko jedem jer u njih ide krumpir, nemam ništa protiv krumpira, ali moje tijelo ga baš ne voli. U ove njoke ne ide krumpir, ide bundeva, pun pogodak recept. Nisam komplicirala s valjanjem njoki, ja sam to sebi pojednostavila, računajte da su njoki brzo gotovi,…

Jednostavna tjestenina s tunom

Rijetko vam donosim ovakve recepte, no samo zato jer vjerujem da vas većina kuha jednako kao i ja. Bez puno kompliciranja, s par sastojaka i na brzinu. Barem što se tiče tjestenine s tunom. Ovo jelo kuham sa raznim vrstama tjestenine, ne držim se onih pravila da svaki umak ima i svoju tjesteninu, tko bi…

Pilav – Pileći rižoto

Je l’ vam se ikad dogodilo da vam je neko jelo samo od sebe zamirišalo u prostoriji iako tog jela nema u blizini? I da vam se njegov okus sam od sebe stvorio u ustima? Meni se to nedavno dogodilo, samo mi je odjednom zamirisao mamin pileći rižoto. Nigdje u blizini ništa slično se nije…

Tjestenina u umaku od špinata i češnjaka

Možda ste već skužili da u mojoj kuhinji nema nekih stranih namirnica i kompliciranih jela, osnovne namirnice ponekad daju savršeno jelo kao što je ovo. Većinom ni nemam vremena kuhati neka zahtjevnija jela, a i još uvijek nemam svoju vlastitu kuhinju iz snova u kojoj bih mogla provoditi po cijele dane. Sanjam o jednoj bijeloj…

domace tagliatelle sa spinatom

Domaće tagliatelle sa špinatom

Obožavam jesti tjesteninu u boji i oduvijek mi je bila želja da sama napravim domaću tjesteninu. Danas sam od svekrve dobila punu vrećicu svježe ubranog špinata i iskoristila priliku. Moja mama je imala vremena i volje pa me je vodila kroz postupak izrade domaće tjestenine, a ja ću probati voditi vas ako koga zanima kako…