Granatir

Granatir toliko dobro miriši da je to čudo jedno, ali ozbiljno, nebiste vjerovali da ovako jednostavno jelo daje tako dobar miris, ali daje. Tradicionalno jelo poznato svima, možete ga raditi s tjesteninom po želji. Mene veže uz djetinjstvo, mama ga je često spremala i uvijek smo mu se radovali.

Dobar tek!

Recept

Print
Granatir
Jednostavno tradicionalno jelo od samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 1 dcl ulja
  • 500 g krumpira
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 dcl paradajz sosa
  • voda
  • sol
  • papar
  • 250 g tjestenine pola paketa
Priprema:
  1. Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice.
  2. U većoj tavi na ulju izdinstajte sitno narezani crveni luk dok ne omekša.
  3. Krumpir ogulite, operite i narendajte na ploške.
  4. Na izdinstani luk dodajte krumpir, crvenu papriku, paradajz sos i vode da dobro sve prekrije. Posolite i popaprite po ukusu.
  5. Dinstajte dok krumpir ne omekani, oko 20-30 minuta, zavisi od krumpira.
  6. Kada je gotovo, pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite uz salatu ili kiselo povrće poput cikle.

Share this

Pin

2 komentara

  1. Aleksandar Marković

    miriši kroz LCD 🙂

Trackbacks for this post

  1. Specijal: Što su jeli naši stari? - Domaćica | Gastro blog

Leave a Comment