Hrskave waffle

Waffle sam prvi put jela prošlog ljeta gdje su ih posluživali za doručak u Termama Tuhelj. Svako jutro su se našle na mom meniju i s njima sam započinjala dan uz sve neke ostale slane delicije.

To ljeto sam se zaljubila u njihov okus i izgled, kao i teksturu. Meni pašu i ja ih volim, samo ih je potrebno obilno namazati, bilo to s lino ladom ili ih dobro preliti javorovim sirupom uz dodatak voća, meni je to to.

Danas vam donosim recept za hrskave waffle s Dolcela praškom za pecivom, nikada ih ne radim s kvascem, ove su mi stvarno od svih isprobanih najbolje, a ako i vi volite ovakve, slijedi recept.

U slast!

Hrskave waffle
Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 400 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo Dolcela
Priprema:
  1. Zagrijte aparat za waffle.

  2. Sve sastojke stavite u posudu i spojite pjenjačom.

  3. Smjesu lijevajte u zagrijani aparat. Pazite da ga ne prepunite kako vam se smjesa ne bi razlila van.

  4. Pecite nekoliko minuta (ja ih u svom aparatu pečem oko 4-5 minuta).

  5. Poslužite uz med, javorov sirup, voće ili čokoladne namaze s malo prženih lješnjaka.

Napomena:

Po želji u smjesu možete dodati i limun šećer ili malo naribane korice limuna.

U suradnji s Dolcela

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.