Jednostavna tjestenina s tunom

Rijetko vam donosim ovakve recepte, no samo zato jer vjerujem da vas većina kuha jednako kao i ja. Bez puno kompliciranja, s par sastojaka i na brzinu. Barem što se tiče tjestenine s tunom. Ovo jelo kuham sa raznim vrstama tjestenine, ne držim se onih pravila da svaki umak ima i svoju tjesteninu, tko bi to sve i popamtio. Ovog puta, tu su makaroni. I odlični su.

Sastojci:

*ovo je recept od oka, zavisi koliko čega imate, neki ne vole ovakve recepte, ali vi stavite sve ove sastojke pa isprobate, ako će vam nečega faliti, lako nadodate

  • tjestenina
  • crveni luk
  • češnjak
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • začini: sol, papar, peršin, ružmarin
  • konzerve tune
  • paradajz čorbe
  • svježi bosiljak
  • naribani sir

Priprema:

  1. Stavite kuhati tjesteninu po uputama s vrećice.
  2. Na tavu stavite pirjati 2-3 sitno narezana crvena luka, zalijte dobro s maslinovim uljem, posolite i popaprite.
  3. Kada luk omekša dodajte mu sitno narezani ili naribani češnjak. Količina po želji, ja volim puno.
    2-3 konzerve komadića tune dobro iscjedite i dodajte u tavu, zalijte sve sa paradajz čorbom. Otprilike sa oko 3 dcl, zavisi. Vidjet ćete koliko vam treba da dobijete lijep umak.
  4. Posolite još malo, poparite, po želji dodajte ružmarin i začine po želji. Probajte. Ako nešto fali nadodajte. Kuhajte tako otprilike 10 minuta, samo da sve provrije.
  5. Na kraju sve pomiješajte sa tjesteninom i poslužite s listovima svježeg bosiljka, možda i s malo naribanog sira.

U slast!

_
Sanja

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. more information

Leave a Comment