Juha od paradajza

Juha od paradajza rajčice

 

Ovo je mamina juha od paradajza, otkako znam za sebe ona ju radi ovako, a recept je prenijela i meni. Kod ove juhe obožavam brzinu njezine pripreme, gotova je za svega 10 minuta. Ne znam jesam li ikada brže napisala recept, nego danas.

Ovo je doslovno recept u par koraka i može ga pripremiti svatko. Ja sam se naučila juhu raditi s pasiranom rajčicom. Uvijek imamo domaću, kako živimo u malom gradu, ovdje svi kuhaju svoju pasiranu rajčicu.

Juhu uvijek radim sa zaprškom, kako bi bila malo gušća, kao krem juha. Rijetko u nju dodajem noklice ili tjesteninu, volimo ju samu, ali često dodamo malo šunke ili kobasice za pikantniji okus.
Tko kako voli.

Dobar tek!

Juha od paradajza rajčice
Print
Juha od paradajza
Jednostavna juha od paradajza gotova za 10 minuta.
Sastojci:
Sastojci za 1 l juhe
  • 4 dcl vode
  • 6 dcl pasirane rajčice
  • oko 70 ml ulja
  • 2 žlice glatkog brašna
  • sol
  • papar
  • po želji: kobasica kiselo vrhnje, bosiljak
Priprema:
  1. Vodu i pasiranu rajčicu pomiješajte u jednoj posudi.
  2. U manji lonac stavite ulje (treba vam ulja da pokrije cijelo dno), zagrijte ga na umjerenoj vatri, pa na njega dodajte brašno. Stalno miješajte kuhačom dok brašno malo ne potamni.
  3. Zatim na brašno dodajte vodu ii rajčicu, uzmite pjenjaču i nastavite miješati njome kako bi lakše spojili brašno s tekućinom.
  4. Kuhajte juhu dok ne zakuha.
  5. Na kraju posolite i poparite po želji.
Napomena:
Ukoliko biste u nju voljeli dodati kobasice ili šunku, to učinite u drugom koraku. Kada popržite brašno, dodajte na njega narezanu kobasicu, još kratko popržite da kobasica pusti mirise, pa tek onda dolijte tekućinu.

Share this

Pin