Kajzerice s jogurtom

Kajzerice

Uvijek sam mislila da je jako komplicirano doma pripremiti ovakav tip peciva dok se ove godine nisam odlučila da ću ih zamijesiti sama. Na internetu postoji puno recepata gdje se u receptu za kajzerice koristi jogurt – to mi se svidjelo, samim time je tijesto za peciva mekše, a mekano ostaje i sutradan.

Do sada sam ih mijesila već nekoliko puta, uvijek smo slagali neke burgere, najčešće riblje, kajzerice su stvcarno odlične u ovoj kombinaciji i svakako preporučam da ih isprobate.

Često me i pitate za moj Kenwood, kod mene je model Chef Titanium i najviše ga koristim upravo za tijesta, ovo je recept s malo brašna, ali mikser bez problema mijesi i količinu brašna od 1 kg.

Kod oblikovanja se nemojte ništa brinuti oko oblika, ni moje nisu uvijek sve savršeno iste, ali ako želite da budu uvijek tijesto proije oblikovanja u kajzerice možete vagati.

Nadam se da ćete se okušati i da će biti jednako uspješne kao moje – jer sam baš bila sretna što su uspjele svaki put.

Dobar tek!

Kajzerice s jogurtom
Sastojci:
  • 250 ml tekućeg jogurta
  • 2 jaja
  • 1 suhi instant kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 50 ml ulja
  • 500 g glatkog brašna
Dodatno:
  • 1 jaje
  • sjemenke po želji
Priprema:
  1. Tekući jogurt ili neka bude sobne temperature ili ga malo zagrijte na laganoj vatri da bude mlak.

  2. U posudi za miješenje izmiješajte skupa sve sastojke bez posebnog dizanja kvasca.

  3. Zamijesite glatko tijesto bez dodavanja brašna – tijesto će biti mekše, ostavite ga takvog. Na kraju ga samo uz pomoć brašna oblikujte i ostavite na toplom da se diže dok ne udvostruči volumen.

  4. Uzdiglo tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi pa ga oblikujte u dugački valjak, valjak narežite na komade tijesta željenih veličina. Ja sam radila veća peciva i dobila sam 9 komada, vi možete manja pa ćete dobiti više komada. Tijesto će u širinu narasti još 3 puta od ove u koju ćete ga sada oblikovati pa računajte na to prilikom rezanja koliko velike želite.

  5. Odrezane komada tijesta oblikujte u loptice pa ih stavljajte u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje. Loptice tijesta ne stavljajte blizu jedne drugima jer će tijesto još poprilično narasti.

  6. Kajzerice premažite umućenim jajetom pa ih po želji odmah pospite sjemenkama.

  7. Kajzerice ostavite na toplom da se dižu otprilike sat vremena.

  8. Pećnicu zagrijte na 200 C pa u zagrijanu pećnicu stavite da se peciva peku.

  9. Pecite ih oko 40 minuta, zavisno od svake pećnice.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.