Kao Ferrero rocher

 
Ovo je recept za domaću verziju poznatih Ferrero Rocher kuglica koje svi obožavamo. Na internetu ima mnogo recepata, ali nema jednostavnijeg od ovog. Ja sam ga dobila od svoje čitateljice Maje koja je na facebooku Domaćice podijelila sastojke i mene dala na razmišljaanje da se poigram ovim receptom.

Ja jako volim Fererro rocher, zato na blogu imate recept i za Ferrero roladu te Ferrero sočnu tortu, a vjerujem da će u ovoj godini biti još mnogo kombinacija s ovim okusom.

Kuglice su se svidjele i onima koji inače baš nisu fan ovih kuglica u originalu, a neki su rekli da su ove bolje i od originala, pa vam svakako svima preporučujem da isprobate ovaj recept, a ako vam je 25 kuglica premalo, samo poduplajte sastojke i bacite se na pripremu.

U slast!

Ferrero kuglice
Print
Kao ferrero Rocher
Recept za domaću verziju poznatih Ferrero Rocher kuglica koje svi obožavamo.
Sastojci:
Sastojci za oko 25 većih kuglica
 • 100 g lješnjaka
 • 150 g nutelle ili linolade nougat
 • 150 g naplitanki s lješnjacima
Sastojci za ukrašavanje
 • 100 g tamne čokolade
 • 2 žlice ulja
 • oko 100 g lješnjaka
Priprema:
Priprema
 1. Lješnjake trebate popržiti u pećnici kako bi bili jačeg okusa.
 2. Pećnicu zagrijte na 150 C, u tepsiju stavite i lješnjake za nadjev i lješnjake za ukrašavanje. Pecite ih u pećnici oko 10-15 minuta. Zatim ih vruće istresite u krpu, pa im preko krpe istrljajte kožicu.
 3. Lješnjake nasjeckajte u blenderu, neka ostanu krupniji komadići. Raspodijelite ih na pola.
 4. Pomiješajte lješnjake, nutellu ili linoladu i napolitanke koje samo nadrobite u smjesu. Spojite smjesu kuhačom ili rukama. Malo ju prohladite.
 5. Rukama oblikujte oblikujte kuglice tako što ćete iz posude uzeti malo smjese, prvo ju malo zgnječiti da postane kompaktna, pa tek onda oblikovati kuglicu. Kada vam ruke postanu pre ljepljive, samo ih operite i nastavite dalje.
 6. Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.
 7. Na veliku tacnu stavite masni papir. Lješnjake si pripremite u jednoj posudici.
 8. Čokoladu otopite s uljem, prelijte ju u jednu šalicu.
 9. Uz pomoć vilice uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, pa ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici.
Napomena:
Ja sam od ove smjese dobila 25 velikih kuglica, sama kugica bez čokolade i prije valjanja u lješnjake težila je oko 15 g.

Share this

Pin