Mekani keksi od dva sastojka

Vjerujem da vas je puno isprobalo ovaj recept, ali ja sam ga evo tek sada isprobala. Prije dok nisam imala dijete nisu mi bili toliko zanimljivi, a sada kada i on gricka i ima međuobroke ovi keksi su mi se učinili kao savršeni za njega, ali i za nas.

Cijela kuća je fino zamirisala po bananama, a ja sam u kekse dodala i brusnice koje su se super uklopile. Vi im možete dodati i neke druge sastojke pa će ovo biti keksi od nešto više sastojaka – vama po želji. 

Dok čekam da mi stigne veliki čajnik od Remake home, čaj nam kuham ovako u šalice, najčešće šumsko voće – za njega smo uvijek raspoloženi, a prošli tjedan sam iz Podravke dobila ovečajeve s aroma motačima na isprobavanje- osim šumskog voća imaju i razne druge okuse, ali ja sam uvijek za šumsko voće.

Uz ovaj kišni dan van savršeno se uklapaju – obitelj, doma, miris čaja i miris svježe pečenih keksi.

Za nas nema bolje!

Mekani keksi od dva sastojka

Keksi od banane i zobenih pahuljica. Od jedne banane dobit ćete oko 8-10 keksi.

Sastojci:
  • 2 zrele banane
  • oko 100-120 g sitnih zobenih pahuljica
  • po želji: brusnice, grožđice, orasi, čokolada, suhe šljive i sl.
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Zrele banane zgnječite vilicom pa im dodajte zobene pahuljice - dodavajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za oblikovanje keksića. Moje banane su bile manje i trebalo mi je ovoliko.

  4. Po želji umiješajte ostale sastojke.

  5. Žlicom ili rukom oblikujte kekse.

  6. Pecite ih oko 15 minuta - odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  7. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi.

U suradnji s Podravka

Share this

Pin

3 komentara

  1. Maja

    kako su vama keksi svijetle boje a meni su tamne ? banane potamne kad se peku , da li ih prskate limunom – banane ? kod vas se ne vide brusnice u keksima na ovim slikama , a kod mene se vide. keksi nisu loši osim šta su mekani a ja bi volila da hrskaju , to je nemoguće kad nema brašna zar ne ? hvala na odgovorima
    lp

    • Pozdrav Maja,

      boja keksi možda zavisi i o zrelosti banane, nisam ih prskala limunom, da jesam navela bih to u receptu. Ne znam jeste li pogledali video, tamo sam umiješala brusnice i suhe šljive, no fotografije sam napravila s turom koju sam pekla bez suhog voća.U ove kekse ne morate staviti ništa od dodatnih sastojaka ako ne želite ili tog trenutka nemate doma 🙂

      Da, ovo su mekani keksi, budem to odmah dodala u opis, hvala ti 🙂

  2. TeA

    Prefini su 🙂 :). Gotovi za tren, a kuća MIRIŠIIII:D

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.