Kiseli krastavci na suncu

Kiseli krastavci na suncu

 

Jedna od stvari zbog kojih obožavam ljeto je i hrana koja dolazi s njim – kiseli krastavci na suncu su baš prava najava ljetu. S prvim kornišonima iz bašće kod nas se najčešće jede kajgana koja odlično paše uz ove brzo ukiseljene krastavce sa sunca.

Ovo su kiseli krastavci za jedan dan i treba vam minimalno vremena za pripremu, ne stvarate si nikakav nered pa i vi koji živite u stanovima u gradovima ovo možete provesti u djelo.

Treba vam samo sunčan dan, a staklenku možete položiti na prozor, balkon, u dvorište, na neke stepenice, svejedno je. Što se tiče cvijeta kopra, on se može naći i dok je kopar mlad, ali i dok je već otišao u sjeme, ukoliko nemate svoju bašću, potražite ga na obližnjoj tržnici, možda neka baka ima koji komad baš za ovu namjenu.

Ovo je također još jedan recept koji me vraća u djetinjstvo i ljetne praznike kada su se po prozorima viđale staklenke pune kornišona.

Dobar tek!

 

kiseli Krastavci na suncu
Print
Kiseli krastavci na suncu
Ovo su kiseli krastavci za jedan dan i treba vam minimalno vremena za pripremu, ne stvarate si nikakav nered pa i vi koji živite u stanovima u gradovima ovo možete provesti u djelo.
Sastojci:
Sve što trebate je
  • velika staklenka
  • svježi krastavci-kornišoni
  • voda
  • 1 dcl alkoholnog octa
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 svježi cvijet kopra
Priprema:
Priprema
  1. Staklenku operite kao i kornišone.
  2. Kornišone možete prerezati po pola ili na četvrtine.
  3. U staklenku prvo naslažite njih koliko vam stane do vrha ili koliko imate.
  4. Zatim nalijete vode skoro do vrha.
  5. Dodate 1 dcl alkoholnog octa, zatim 1 žlicu šećera i 1 žlicu soli.
  6. Na vrh stavite cvijet kopra i stavite ovaj plastični štitnik ukoliko ga imate, ukoliko ne, nema veze.
  7. Poklopite staklenku poklopcem ili celofanom te pričvrstite špagom ili gumicom i ostavite na direktnom suncu dok ne posvijetle, obično ih se može jesti već sutradan.

 

Share this

Pin

Leave a Comment