Kolač od paradajza

Zvuči nevjerojatno jelda? Kolač od paradajza. Tako sam i ja reagirala, mislila sam, ma tko tu koga zeza, kakav će to okus biti. Isto toliko koliko sam bila zbunjena, bila sam i zainteresirana. Morala sam ga isprobati. Paradajz se ovdje zapravo uopće ne osjeti, on je tu zbog boje. Znači osim bundeve, cikle, mrkve, kolač boja i rajčica, odnosno njen sok. U biskvit možete dodati razne marmelade, orahe, nutellu ili kao ja tamnu i bijelu čokoladu. Prilagodite ga sebi i uživajte. Ovo je inače tradicionalan recept s područja moje županije, Virovitičko-podravske, radi se od davnina na području Čačinaca i tamošnje bake imaju ga u malom prstu.

U slast!

Recept

Kolač od paradajza
Tradicionalan recept Virovitičko-podravske županije.
Sastojci:
  • 1 jaje
  • 10 žlica mekog brašna
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica kuhanog paradajz sosa
  • 7 žlica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje po kolaču
Priprema:
  1. Pećnicu upalite da se grije na 180C.
  2. Sve sastojke izmješajte pjenjačom.
  3. Smjesu izlijte u manju tepsiju. Po želji možete gore staviti razne pekmeze, marmelade, orahe, čokoladu, bademe, suho voće...
  4. Pecite oko 30-40 minuta.
  5. Kolač posipajte sa šećerom u prahu.v

Share this

Pin

2 komentara

Trackbacks for this post

  1. yacon syrup cheap

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.