Margo s mjehurićima

Svi znate za Milku s mjehurićima, a jeste li već isprobali Margo s mjehurićima? Totalno prozračan, pomalo pjenast kao mousse, kada ga krenete mazati čujete to pucketanje praznog zraka unutar njega, prezakon je. Meni se je posebno svidio zbog: smanjenog udjela masti obogaćen je vitaminima A (zaštitnik cijelog organizma), D (dobar je za kosti) i E…

Kokosov čips

Gdje kupiti kokosov čips?

Neki od vas su me pitali gdje sam nabavila kokosove ljuspice ili kokosov čips koji sam koristila na Fendi čokoladnom muffinu. Znači, nabaviti ga možete u Mulleru i to poprilično jeftino, zavisi kako kada, ali cijena mu se kreće oko 6.90 kn za 100 grama. Potražite ga na odjelu zdrave prehrane. Inače ga možete grickati…

Što koristiti kao zamjenu za limun?

Često puta nam se svima desi da u neki recept ide limunova korica ili limun, a mi sami nemamo svoj domaći limun i jedina opcija nam je ovaj iz trgovine u čije podrijetlo baš ne vjerujemo. Donosim vam neke zamjene koje ja koristim i koje mi olakšavaju kuhanje. Limun šećer je praktičan mali pomagač u…

Ako trebate jako taman kakao – Birajte Kraš ili Lidl kakao

Dugo vremena sam tražila kakao koji je jako taman, i koji će kada stavim 2-3 žlice dati tamnu, jako tamnu boju kolaču, biskvitu ili kremi. Svaki kakao koji sam kupila bio bi svijetao – poput čokolade u prahu i onda ga moram staviti jako puno da bih dobila tu boju koju trebam. Kraš kakao sam…

Cream of tartar = Vinski prašak za pedcivo iz DM-a

U zadnje vrijeme sam stekla naviku da kada tražim neki recept – u Google upisujem engleske pojmove. Dosta često sam se susrela da za neke stvari nebih znala kako se to kod nas zove i što bi taj sastojak eventualno moglo kvalitetno zamijeniti kod nas. Zadnji takav pojam na koji sam naišla u jednom receptu…

Suhi kvasac umjesto svježeg kvasca

Vjerujem da mnogi od vas već znaju za postojanje suhog kvasca, ali ja sam ga otkrila tek možda zadnjih godinu dana i preporodila se. Kod pripreme dizanih tijesta uvijek mi je bilo komplicirano dizanje svježeg kvasca, kako ga se mora ostaviti u džezvi, s toplim mlijekom, šećerom, a i miris koji ostavlja kada se tijesto…

Ukoliko tražite jeftiniju zamjenu za maslac

Ako vam je  maslac često preskup predlažem vam korištenje biljne masti. Zdravija je i pristupačnija zamjena za pripremanje keksi, prhkih tijesta, biskvita i sl.. Keksi i prhka tijesta su s biljnom masti čak još više mekša i prhkija nego s maslacem. Zasada ju kod nas proizvodi samo Zvijezda, i može se pronaći u gotovo svakoj trgovini…