Jesen je vrijeme kada se ušuškamo u svoj topli dom i kada nam šalica toplog napitka postaje najbolji prijatelj, a i pokoji keks uvijek dobro dođe. Činjenica je da je život ljepši uz svježe pečene kekse, a ova domaća verzija poznatog keksa ovdje je da vaš dan učini boljim, slađim i ljepšim. Inspirirana vašim odgovorima u nagradnoj igri koja traje na Facebook stranici bloga, donosim recept za domaću verziju poznatih keksi. Krašuljci mi već godinama stoje u bilježnici, isprobani nekoliko puta, često rađeni za Božić, danas su ovdje za vas. Za vikend pred nama.
U slast!
Recept

- 200 g šećera
- 3 cijela jaja
- 1 vanil šećer
- 250 g maslaca ili margarina
- 500 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g mljevenih orašastih plodova orasi, bademi, lješnjaci, a može i mix
- 200 g čokoladnih kapljica ili čokolade nasjeckane na sitno
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
-
Od prvih 7 sastojaka zamijesite ljepljivo tijesto.
-
Na kraju umiješajte čokoladu. Tijesto će i dalje biti ljepljivo.
-
Na tepsiju pomoću žlice vadite kuglice, pritom ostavljajući par cm između svakog keksa jer će se tijekom pečenja malo dići i raširiti.
-
Ukoliko ćete raditi manje kekse, pecite ih 10 minuta, ukoliko ćete veće, pecite ih 13 minuta.
Gđice Sanja, divan recept. Obožavam ” Krašuljke”. Isprobala sam ih po receptu koji sam pronašla na Collinarici.
Svakako ću isprobati po receptu koji ste vi predložili. Lijepa slika kao i uvijek. Pozdrav !
Ima jako puno recepata pa da 🙂 Ja ovaj imam već dugo zapisan, dobila sam ga od mame, ona od prijateljice, ni ne znam od kud je 🙂 Svakako isprobajte 🙂
Isprobala sam recept za Božić, odlični su! i svi su bili oduševljeni 🙂 sad planiram isprobati tortu od kestena
Bas mi je drago 🙂 recept je super, bas je jako zahvalan i fiiiiin 🙂 A tortom od kestena ćeš se oduševiti 🙂
Ove godine sam opet radila krašuljke! Svi prijatelji su toliko oduševljeni da su krašuljci nestali za par dana i već radim nove 🙂
Ajme, koji keksići,presavršeni,peČem ih ne znam više ni koliko puta