Krema od batata

Krema od batata

Jesen u svojoj sezoni nudi i batat, trenutno se vadi iz zemlje i bit će spreman za korištenje u našim receptima. On je doista čudo od namirnice, možete ga koristiti u tijestima za kiflice, kruh, raditi knedle s njim, njoke, proje, kolače pa tako i ovakve fine i mirisne kreme poput ove današnje.

Krema od batata s kojom ja inače radim i lažnu krempitu od batata danas je u ulozi deserta u WECK® staklenci skombiniranoj s Dolcela pudingom od vanilije. Ovo je jedan brzi desert koji se ne peče, krema se skuha i sve se brzinski naslaže u staklenke. Umjesto piškota između redova kreme možete stavljati i mljevene kekse kao u receptu za Cheesecake u staklenci ili stavljati redove mirisnog crumblea s lješnjacima.

Volim što nije samo ljeto rezervirano za ovakve deserte, kad već i kraljice jeseni možemo poslužiti na ovakav način, a kažem kraljice jeseni zato jer umjesto batata ovdje možete koristiti i pire od bundeve, bit će jednako fino.

U slast!

Krema od batata
Sastojci:
  • 200 g pirea od batata (ili od bundeve) ako volite
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Dolcela puding od vanilije
  • 90 g šećera
  • 25 g gussnela
  • 1 žličica ruma
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • oko 3 dl mlijeka (za umakanje piškota, ukoliko želite mlijeko možete zamijeniti i kavom)
  • oko 200 g piškota
Priprema:
  1. Batat ogulite, nasjeckajte na sitno pa ga skuhajte u loncu. Skuhani batat usitnite u pire.

  2. U većem loncu promiješajte pire od batata, mlijeko, puding, šećer, gussnel i rum.

  3. Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne (oko 5-10 minuta).

  4. Skuhanu kremu prekrijte prijanjajućom i ostavite ju da se ohladi.

  5. Ohlađenu kremu izmiksajte dok ne postane glatka i kremasta.

  6. Posebno izmiksajte šlag pa ga ručno umiješajte u kremu. 

  7. Mlijeko ugrijte u malom lončiću pa u njega umočite piškotu, natrgajte ju pa ju stavite u staklenku, stavite koju žlicu kreme, ponovite s piškotom, opet malo kreme. Redom slažite svoje staklenke.

  8. Po želji ukrasite s još šlaga i pospite naribanom ili otopljenom čokoladom.

  9. Ohladite pa poslužite.

Napomena:

Umjesto piškota između redova kreme možete stavljati i mljevene kekse kao u receptu za Cheesecake u staklenci ili stavljati redove mirisnog crumblea s lješnjacima.

 

Ukoliko želite piškote umočite u kavu umjesto u mlijeko.

U suradnji s Dolcelom i WECK® staklenkama

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.