Kuglof od rogača i jabuka

Bezvremenski kuglofi su uvijek dobra ideja, a ovaj sočni od rogača i jabuka je jedan od onih mirisnih koji zaslužuje biti zapisan u vašoj tekici s receptima ili spremljen ovdje u bookmarksima.

Ovom receptu ćete se vraćati, naravno ako volite rogač i jabuke. Kuglof je doista sočan, mirisan, mekan i budi neke lijepe bezbrižne okusne uspomene na djetinjstvo i bakine dizane kolače s rogačem.

To je jedan od onih starih recepata koji se prenosi i kojeg dijelite dalje na kavama, bez puno filozofiranja, ali s puno uživanja.

U slast!

Kuglof od rogača
Sastojci:
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mljevenog rogača
  • 150 g glatkog brašna
  • 2 dl ulja
  • 5 manjih jabuka
  • 1 prašak za pecivo
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C. Kaluop za kuglof  malo namastite i pobrašnite.

  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere.

  3. Zatim dodajte rogač, brašno, ulje i u smjesu na krupno naribajte 5 manjih jabuka. Nemojte ih cijediti, već ih direktno naribajte (po želji ih ogulite).

  4. Na kraju dodajte prašak za pecivo, sve spojite pa izlijte u kalup.

  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.

  6. Nakon 15-ak minuta pečenja na vrh kuglofa staviote preklopljeni komad masnog papira kako vam kuglof ne bi izgorio.

Napomena:

Po želji ga posipajte šećerom u prahu ili ga prelijte s čokoladnom glazurom. Ja ju radim tako da u lončiću otprilike otopim oko 150 g tamne čokolade za kuhanje, 5 žlica mlijeka i kojom žlicom ulja. 

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.