Kuglof s jabukama

Jabuke su isto jedna od namirnica koja je polako na izmaku ili barem više nisu onako svježe kao što su bile u jesen, pa je idealno vrijeme da ih opasno počnemo stavljamo u kolače, barem mi ovdje kod nas. Kao svježe su bile aktualne dok im je krenula sezona, a sada se već polako gubi interes, sada su aktualne kobasice. 🙂

Ovaj kuglof je jako jednostavan, fin je i mirisan. Pravi okusi zime kriju se u njemu, odlično paše onako uz čaj, meni, vama možda uz neku drugu priliku. Svakako isprobajte, sastojke po želji izmjenite ili nadodajte neke svoje, igrajte se i uživajte!

U slast!

Recept

Kuglof s jabukama
Jednostavan, fin i mirisan kuglof s jabukama, orasima i cimetom u kojem ćete uživati uz šalicu kave ili čaja.
Sastojci:
  • 250 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 1 vanilin šećer
  • 130 ml ulja
  • 60 g mljevenih oraha ili drugih orašastih plodovaa
  • 1 žličica cimeta
  • 275 g mekog brašna
  • 1 vrećica praska za pecivo
  • 250 g naribanih jabuka
  • 3 bjelanjka
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Kalup za kuglof namastite margarinom i pospite s malo oštrog brašna.
  3. Sve sastojke, osim bjelanjaka, izmiksajte u posudi miksera dok se ne spoji.
  4. Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg.
  5. Ručno, pomoću kuhače, istim, nježnim i kružnim pokretima umiješajte tučene bjelanjke u smjesu za kuglof. Spojenu smjesu izlijte u kalup.
  6. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 50 minuta.
  7. Nakon što se je kalup već digao i očvrsnuo, te počeo dobivati boju, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje, kako vam gornji dio nebi izgorio.
  8. Nakon što se je kalup ispekao, ostavite ga još 10 minuta u ugašenoj pećnici.
  9. Ukrasite ga šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom.
Napomena:

Adapted from La cuisine creative

Share this

Pin

6 komentara

  1. snježa

    stvarno fini kolač….vidim ja da je to meni poznato…jer i ja sam ga pravila po laninom receptu 🙂

  2. naravno…vidjela sam da si dodala i link…ne brini..

  3. Draga Sanja, hvala puno na isprobanom receptu, kuglof u tvojoj izvedbi izgleda fantasticno.:))) p.s. volim tvoje rusticne fotkice, hvala puno i na linkovanju… sve najlepse u Novoj, neka bude kreativna i uspesna!:)))

  4. Cvita Didović

    Super je, odusevljena sam okusom, socno i topi se u ustima okus jabuke :))

  5. Moram priznati da ovo izgleda jako ukusno, stavljam na listu za probati =) Hvala Sanja

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.