Kuglof s limunom

Zaželite li se ponekad jednostavnog, mirisnog i mekanog biskvita? Onog koji grije svakodnevnicu i običan dan?

Ja sam se ovih dana zaželjela, limuni su u sezoni pa se može ribati i korica za dodatni okus uz limun šećer ako joj vjerujete, ako ne, Dolcelin limun šećer i malo limunovog soka dat će vam upravo ono što trebate za ovaj recept i za taj običan dan da ga učinite posebnim, barem malo.

U slast!

Kuglof s limunom
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 Dolcela limun šećer
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • 120 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.

  2. Kalup za kuglof namastite i lagano pobrašnite ili pospite grisom. Ja sam ga radila i u silikonskom i u običnom kalupu, uvijek uspije.

  3. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerima.

  4. Dodajte im ostale sastojke. Izmiksajte da se spoji.

  5. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 40 minuta. Provjerite je li pečen, ukoliko treba ostavite ga malo duže kako bi vam se dao lijepo izvaditi iz kalupa.

  6. Po želji kuglof pospite šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom ili šećernom glazurom.

Napomena:

Ukoliko imate domaće limune, možete ubaciti i koricu jednog limuna.

U suradnji s Dolcelom

Share this

Pin

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.