Kuglof s limunom

Zaželite li se ponekad jednostavnog, mirisnog i mekanog biskvita? Onog koji grije svakodnevnicu i običan dan?

Ja sam se ovih dana zaželjela, limuni su u sezoni pa se može ribati i korica za dodatni okus uz limun šećer ako joj vjerujete, ako ne, Dolcelin limun šećer i malo limunovog soka dat će vam upravo ono što trebate za ovaj recept i za taj običan dan da ga učinite posebnim, barem malo.

U slast!

Kuglof s limunom
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 Dolcela limun šećer
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • 120 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.

  2. Kalup za kuglof namastite i lagano pobrašnite ili pospite grisom. Ja sam ga radila i u silikonskom i u običnom kalupu, uvijek uspije.

  3. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerima.

  4. Dodajte im ostale sastojke. Izmiksajte da se spoji.

  5. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 40 minuta. Provjerite je li pečen, ukoliko treba ostavite ga malo duže kako bi vam se dao lijepo izvaditi iz kalupa.

  6. Po želji kuglof pospite šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom ili šećernom glazurom.

Napomena:

Ukoliko imate domaće limune, možete ubaciti i koricu jednog limuna.

U suradnji s Dolcelom

Share this

Pin

2 komentara

  1. Marmil

    POzdrav Sanja, radila sam kuglof prvi put za božić. budući da nisam imala nikakav spremnik za spremanje kuglofa (a nakon 3 dana sam se sjetila da sam ga mogla pokrit folijom), ostavila sam ga vani prekrivenog samo krpom. idući dan sam se baš iznenadila kad sam skužila koliko je ostao svjež.
    recept je odličan i sigurna sam da ću ga opet ubrzo pravit 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.