Medeni muffini

Zakoračili smo u Advent i u blagdanski mjesec prosinac, nema ljepšeg načina nego ga započeti slatko. Medeni muffini osim što su medeni, oni i mirišu po medenjacima, u njih ne ide med, kao ni jaja. 

Po želji ih možete dodatno obogatiti pekmezom, nutellom ili čokoladom.  Možete ih ukrasiti samo sa šlagom ili s kremom od sira.  Naravno, jednako su fini i sami. Ove muffine možete raditi i kao kolač kojeg samo izlijete u tepsiju manjeg promjera i po želji prelijete čokoladom.

U slast!

Recept

Medeni muffini
Prep Time
10 mins
Cook Time
25 mins
Total Time
35 mins
 
Jednostavan recept za muffine bez jaja koji se samo izmuti pjenjačom i gotov je za čas posla.
Sastojci:
  • 2 čaše mekog brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 ravne žličice sode bikarbone ili praška za pecivo
  • 1.5 žlica začina za medenjake
  • 1.5 čaša šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše tekućeg jogurta
  • džem ili čokolada po želji
  • krema ili šlag po želji
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C.
  2. U jednoj posudi izmješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo i začin za medenjake.
  3. U drugoj posudi izmješajte šećer, ulje i tekući jogurt.
  4. Zatim tekuće sastojke izlijte u smjesu brašna i sve pjenjačom dobro izmješajte
  5. Košarice za muffine stavite u kalup, smjesom punite košarice do malo više od pola.
  6. U svaki muffin sada možete stavite po žličicu džema po želji.
  7. Pecite ih oko 25.
Napomena:

Čašu koju si izaberete te se držite, ukoliko uzmete onu za čaj, tada sve mjerite po njoj.
Ukoliko izaberete čašu od samog jogurta, tada smanjite prašak za pecivo na 1 žličicu, od te čaše dobit ćete 12 većih muffina.
Ukoliko se odlučite raditi ovo kao medene kocke tada smjesu izlijte u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju, ili koristite masni papir kojim ćete obložiti tepsiju.
Vrijeme pečenja je isto, jedino pekmez stavljate naknadno dok se kolač ispeče. Vruć kolač premažite pekmezom po želji i prelijte otopljenom čokoladom ukoliko ga želite dodatno zasladiti.

Share this

Pin

7 komentara

  1. ivana

    evo napravila sam ih po peti ili šesti put, prepredobri, stavim svoj pekmez od jabuka, nestanu u trenu <3

    • Domaćica

      Ivana, vjerujem ti da nestanu, kod nas je isto 😀 ja opet u sve trpam domaci od marelice 😀

  2. Kris Legner

    ovo je definitivno najbolji recept za muffine, čak sam ga iskoristila i kad sam radila muffine s bundevom, samo bez mješavine začina za medenjake da se ne izgubi okus bundeve. mekani, saftni… savršeni.

    • Domaćica

      Daa i meni su medju najdrazimaa 🙂
      Odlicna ideja s bundevom mmm <3

      • Kris Legner

        radila sam muffine s bundevom i po tvojem receptu tu s bloga, no međutim tijesto je ispalo više onako biskvitno, pretpostavljam da je to zbog jaja. ovaj recept koji nema jaja je naprosto savršen. sada smišljam da ga iskoristim u kombinaciji s bijelom linoladom 🙂

  3. Mirela

    Recept se ne vidi! Ne sjecam se omjera sastojka, moze pomoc? 🙂

Trackbacks for this post

  1. cheap web traffic

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.