Mini pite s jagodama i kremom od vanilije

Napokon su i kod mene procvjetali jorgovani, a dolaze i prve jagode. Uskrs je pred vratima, iako ovo nije nužno desert koji ćemo vezati za ovaj blagdan, no mene je inspirirao za ukrašavanje i nastajanje ovih pita s jagodama.

Male košarice od prhkog tijesta koje glume gnijezdo, punjenje pravim proljećem i na vrhu male pisanice, kod mene roze, a kod vas mogu biti čokoladne.

Kada nije Uskrsna sezona ukrasite ih s nečim drugim prigodnim ili jednostavno poslažite jagode po vrhu, dodajte koji list svježe mente i uživajte u savršenom kolačiću.

Ovdje pečete samo prhke košarice, a krema se skuha nabrzaka. Moram napomenuti da vam prhko tijesto neće ispasti jednako ukoliko ga budete radili s maslacem ili s margarinom, ispadnu skroz drugačije teksture, nemam ništa protiv nijedne opcije. Ukoliko ćete raditi s maslacem računajte na tijesto slično prhkom keksu. Ukoliko ćete raditi s margarinom računajte na kompaktnije i čvršće tijesto nakon pečenja.

Krema je savršeno lagana za pripremu, prilagođena mom trenutnom životu s bebom. Ovo je krema koju možete prilagoditi svakom okusu pudinga i koja mi je odlična s Dolcelinim pudingom kokos (obavezno probajte) i znam da će se mini pite naći i u kombinaciji s njim samo dok krene sezona malina, jer kokos i maline su pun pogodak kao i jagode i krema od vanilije.

Uživajte u vikendu!

U slast!

 

Mini pite s jagodama
Print
Mini pite s jagodama i kremom od vanilije
Jednostavan i brz recept za mini pite s jagodama i kremom od vaninilije koju možete koristiti i za druge deserte po potrebi.
Sastojci:
Sastojci za kremu
Sastojci za 24 mini pite
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
Ostalo
  • marmelada od jagoda
  • svježe jagode
Priprema:
Priprema kreme
  1. Prvo pripremite kremu kako bi se ona hladila dok radite pite.
  2. U manji lončić nalijte mlijeko, dodajte mu šećer i puding, sve dobro promiješajte pa stavite na vatru da kuha.
  3. Kuhajte nekoliko minuta dok se puding ne zgusne.
  4. Puding prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu (dok se puding hladi vi krenite raditi mini pite).
  5. Maknite foliju, izmiksajte puding da nema grudica, odnosno sve dok ne postane kremast, zatim u njega dolijte slatko vrhnje za šlag i izmiksajte da se spoji.
Priprema mini pita
  1. Hladan maslac naribajte u posudu, dodajte mu šećer i brašno pa rukama izmrvite tijesto, a tek ga zatim zamijesite u glatku kuglu.
  2. Obložite ga prijanjajućom folijom i stavite ga 15 minuta u frižider.
  3. Pećnicu zagrijte na 160C i pripremite si kalup za muffine.
  4. Prhko tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na tanko pa izrežite krugove promjera otprilike 7 cm.
  5. Krugove smjestite u kalupe (kalup nije potrebno mastiti jer je prhko tijesto dovoljno masno).
  6. Vilicom izbodite dno tijesta, pa stavite peći oko 10 minuta, zavisno od pećnice.
  7. Kada su mini pite gotove, ostavite ih još minutu-dvije u kalupu pa ih tek onda uz pomoć tankog nožića izvadite van.
  8. Stavite ostale pite u kalup i stavite peći i drugu turu.
Slaganje pita
  1. Pite možete slagati redom po želji - prvo ih premažite marmeladom od jagoda, zatim kremom od vanilije pa po vrhu dodajte jagode ili stavite marmeladu, jagode pa kremu za kraj.
  2. Ukrasite po želji.

 

 

 

U suradnji s Dolcelom

Share this

Pin