Muffini s jabukama

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
 
U glavi je proljeće, ali vani je ipak još nekako zima, pa ovi muffini s jabukama savršeno pašu uz vrijeme, a i uz šalicu nekog toplog čaja dok u prognozi slušam da dolazi snijeg.

Odlučila sam iskoristiti sezonu jabuka do kraja, imamo još puno gajbi i šteta je da propadnu, a i u trgovinama i na tržnici se sada mogu naći po dobroj cijeni.

Ovi muffini su inačina jednog od mojih najdražih kolača, no plus im je jer su u muffin verziji, pa su super za u goste, na kave i slično.

Od ove količine ispadne 15 ak muffina, a sastojcima i začinima se možete igrati.

U slast!

Muffini s jabukama
Print
Muffini s jabukama
Jednostavni i brzi sočni muffini s jabukama za koje vam je potrebna samo pjenjača i malo vremena.
Sastojci:
Sastojci
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
  2. U kalup za muffine stavite košarice. (muffin se ne ljepi za košarice zbog ulja u sebi)
  3. U posudi pjenjačom izmješajte jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet I pekmez. Zatim u to naribajte 1-2 jabuke.
  4. Smjesu izlijte u košarice, punite do ¾, Pa na muffine naribajte još malo jabuka.
  5. Stavite peći muffine oko 20-30 minuta. Kako je svaka pećnica različita, najbolje provjeriti čačkalicom, ukoliko izlazi suha, gotovi su, ukoliko ne, stavite peći još malo, pa opet provjerite.

Share this

Pin