Najbrže i najbolje američke palačinke

Najbolje američke palačinke

Stigla je velika Lino lada kokos, moja najdraža Lino lada i jedan od najdražih nadjeva za bilo koje palačinke. Skupa s njenim dolaskom na police trgovina odlučila sam pronaći najbolji recept za američke palačinke. Ukoliko me pratite na Instagramu i tu i tamo zavirite u moj ‘insta story svijet’ već znate da zadnjih mjesec dana jedemo samo palačinke za deserte, eto ovo je razlog.

No, osim što sam bila u potrazi za receptom, palačinke su jedini desert koji mi je najbrže gotov i koji uz Nou uvijek stignem pripremiti. Ovo je recept za američke palačinke koje uvijek ispadnu dobro, taman nas zaslade i s kojim ne ugrijem kuću u ove vruće ljetne dane.

Kako sam probala doista puno recepata skužila sam da su američke palačinke više-manje sve iste, tekstura im se zapravo jako malo razlikuje od recepta do recepta. Meni se ovaj današnji recept pokazao kao najbolji zato jer palačinke nisu gumene, lijepo narastu, taman su slatke i priprema je takva da ih možete zamutiti za pola minute s obzirom da čak ne trebate ni vagu. Baš zbog toga što je ovo recept na šalice idealne su kao jelo koje možete pripremati s djecom.

U palačinke idu skroz osnovni sastojci, a tekući jogurt će im dati lijepu sočnost. Ukoliko nemate jogurt slobodno ga zamijenite mlijekom. U ove male američke palačinke možete umiješati i cijele komade sezonskog voća po izboru, trenutno imamo maline, kupine, ribizle i borovnice pa ih slobodno malo zašarenite i iznutra.

Nadam se da će vam se recept svidjeti jednako kao i meni!

U slast!

 

5 from 1 vote
Najbolje američke palačinke
Print
Najbrže i najbolje američke palačinke
Sastojci:
Šalica je ona od 180-200 ml i ispadne oko 10-12 palačinki
  • 1 jaje
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1 šalica tekućeg jogurta
  • 1 prašak za pecivo Dolcela
  • 2 vanilin šećera Dolcela
  • prstohvat prstohvat soli
Priprema:
  1. Sve sastojke kratko promiješajte u posudi. Ukoliko vam ostane grudica u smjesi ostavite ih, nemojte previše miješati, u palačinkama se grudice izgube.

  2. Na tavi zagrijte malo više ulja nego kada pečete klasične palačinke.

  3. Uz pomoć žlice vadite palačinke van na tavu, pecite po 3 male palačinke (ili koliko vam stane) u jednoj turi, po minutu sa svake strane.

  4. Poslužite uz nadjeve po želji, a osim linolade moja preporuka je i za grčki jogurt, med, bobičasto voće i cimet.

Napomena:

Umjesto glatkog brašna možete staviti i neko drugo po želji.

Ukoliko nemate tekućeg jogurta možete koristiti mlijeko.

 

U suradnji s Dolcela

Share this

Pin

6 komentara

  1. anđela

    odlicne!!!!tope se u Ustima,pjenaste,bas super!!

  2. isprobane i sve pojedene uz pohvale. U jedan dio sam dodala i borovnice i te su moj favorit.

  3. Maja

    Super.. upravo radila za dorucak, brze i jednostavne a prefine..ne znam zasto nisam prije probala😀

Leave a Comment