Namaz od hrena i šunke

Kada sam u subotu na pijacu vidjela prve rotkvice odmah su me podsjetile na prve proljetne namaze i na ove okuse koji obilježavaju Uskrs.

Iako je Uskrs skroz daleko, ove godine tek u travnju, ovaj namaz možete raditi i sada i onda, kada bude ostataka šunke i hrena ili ga čak poslužiti kao dio blagdanskog stola.

Ovaj namaz možete napraviti i malo rjeđi pa ga koristiti kao umak za razne stvari. No, odličan je i sam sa grisinima ili na propečenom kruhu. Ono što je super je da je gotov za doslovno 5 minuta. Ja sam ga izmiksala u Kenwood blender nastavku koji ide na moj mikser i doslovno je bio kremast za svega 30 sekundi.

Nadam se da ćete isprobati i uživati!

Dobar tek!

Namaz od hrena i šunke
Sastojci:
  • 100 g delikates šunke
  • 200 g krem sira po izboru
  • 3 žlice hrena
  • 1-2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
  • sol i papar
Priprema:
  1. Šunku prethodno možete malo izrezati, ubaciti ju u blender, dodati ostale sastojke i jednostavno samo sve spojite.

  2. Sastojcima se možete igrati, dodavati više hrena, igrati se s gustoćom, začinima.

  3. Poslužite ga na propečenom kruhu, sa grisinima, kao namaz na slanim palačinkama ili kao umak za slane uštipke ili neka druga jela.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.