Namaz od piletine i celera

Namaz od piletine i celera

Ako radim domaće namaze onda su to obično onaj od tune ili avokada, no danas nešto malo drugačije. Jedan vrtićki recept koji sam malo doradila da bude i za nas odrasle.

Radi se o namazu od piletine i celera kojeg spremaju ovdje u lokalnom vrtiću i kojeg sam imala prilike probati. Mi ga doma obožavamo u ovim mjerama, a vi se možete poigrati sastojcima i začinima ako želite. Namaz sam spremila i poslužila u WECK® staklenkama. Nakon guštanja staklenke jednostavno zatvorite i namaz čuvajte u frižideru nekoliko dana, odnosno dok ga ne pojedete.

Predlažem da uz njega ispečete brzi kruh bez dizanja ili možda zamijesite ludo tijesto i ispečete kiflice kao što sam ja to danas napravila.

Dobar tek!

5 from 1 vote
Namaz od piletine i celera
Namaz od piletine i celera
Sastojci:
  • oko 280 g skuhanih pilećih prsa (1 cijelo pileće meso)
  • oko 180 g skuhanog celera (pola manjeg)
  • 1 glavica crvenog ili ljubičastog luka
  • pola glavice češnjaka (količinu možete smanjiti ili povećati)
  • oko 100 g maslaca (po potrebi i više)
  • malo soli i papra
  • malo peršinovog lista
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u blender - malo nasjeckajte luk, ogulite češnjak i izblendajte dok ne dobijete kremasti namaz.

  2. Ukoliko želite dodajte više maslaca za kremastiji namaz.

  3. Probajte i ukoliko treba dosolite.

 

Svoj namaz poslužila sam u WECK® dekorativnoj staklenci od 220 ml i kopar u kalup staklenci od 80 ml. WECK® staklenke su dostupne u Be COOL Full SHOPU.

Namaz od piletine i celera

Share this

Pin

1 Comment

  1. Valentina

    Draga Sanja, bismo li mozda mogli dobiti i recept za Namaz od avokada? Nikako da seodlucim spremiti ga, a tvojim repetima uvijek vjeruJem. Pozdrav! 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.