Panna Cotta s kompotom od jabuka i prhkim posipom

Kao ambasador slatkog brenda Dolcela dobila sam priliku isprobati i predstaviti vam njihovu Panna Cottu.

Sprema se vrlo lagano, treba vam samo 400 ml mlijeka i 1 minuta vremena i to je to, ali da ovdje ne bude samo panna cotta koju ili volite ili ne volite, nema između, donosim vam ideju kako ju pripremiti s nekim dodatkom.

Ja sam se odlučila za sezonsku opciju – skuhala sam kompot od jabuka i posipala prhkim posipom po vrhu. U ljetno doba pašu razni voćni umaci i svježe voće, no trenutno iskorištavam sezonu, uz ovaj snijeg vani savršeno paše za razbijanje svakodnevnice u sredini tjedna.

U slast!

Print
Panna cotta s kompotom od jabuka i prhkim posipom
Sastojci:
  • 1 pakiranje Dolcela Panna Cotte za koju ćete trebati 400 ml mlijeka
Sastojci za kompot:
  • 1 velika jabuka
  • 3 žlice šećera
  • začini po želji: cimet i sl.
Sastojci za prhki posip (crumble):
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica šećera
Priprema:
  1. Panna Cottu pripremite po uputama s pakiranja (u 400 ml vrelog mlijeka dodaje se prašak za desert i kuha se 1 minutu).

  2. Pripremljenu panna cottu izlijte u čaše koje ste prethodno 'splašili' pod hladnom vodom i stavite ih na hlađenje.

  3. Kompot pripremite tako da nasjeckate jabuke, stavite ih u lončić, dodate im šećer i začine po želji te prelijete vodom da sve pokrije. Kompot kuhajte oko 5 minuta - odnosno dok voće ne omekani.

  4. Što se tiče crumblea, ukoliko vam se neda zezati s njim na panna cottu možete posipati i hrskavu granolu kako bi dobili i jednu crunchy komponentu.

  5. Sve sastojke za crumble zajedno spojite rukama, izmrvite tijesto, stavite ga na tepsiju obloženu masnim papirom i pecite oko 10-ak minuta na 180C, odnosno dok ne porumeni. Nije svaka pećnica ista pa pazite da vam ne zagori.

  6. Panna cottu ukrasite kompotom - s puno ili malo, zavisi kako volite i posipajte prhki crumble, također u omjerima koji vam paše tog trenutka.

U suradnji s Dolcela

Share this

Pin

Leave a Comment