Pavlova s jagodama i kremom od sira

Dolcela Pavlova s jagodama

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 
Pavlova je jedna od naših najdražih torti i danas dobiva svoju verziju s jagodama i sirom. Jagode i sir su za nas dobitna ljetna kombinacija, bilo da se radi o torti, piti ili muffinima, jednostavno obožavamo.

U našem vrtu jagoda više nema, svekrva je bila posadila one rane, no vjerujem kako kod vas tek dolaze na velika vrata. Ako niste sretnik sa svojim vrtom, ne zaboravite ih potražiti na tržnicama. 

U ovom receptu možete koristiti bilo koji sir, svježi, krem ili mascarpone, uzmite onaj koji vam je dostupan ili koji najviše volite. Ja sam možda malo nespretno poslagala cijele jagode na tortu, vama zato predlažem da ih narežete, kako bi vaši gosti mogli potpuno i nesmetano uživati u ovim nježnim zalogajima.

Uživajte i u slast!

 

Pavlova u obliku vijenca

Sastojci:
Sastojci za kremu
 • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
 • 200 g Mascarpone sira ili svježeg sira po želji
 • 50 g šećera u prahu
 • 1 žličica arome vanilije
Sastojci za ukrašavanje
 • 250 g pekmeza od malina
 • svježa menta
 • svježi šipak
Priprema:
 1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.

 2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4-5 minuta).

 3. Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, kratko izmiksajte ili izmiješajte špatulom. 

 4. Na masni papir špatulom ili velikom žlicom vadite smjesu u oblik kruga (kao u videu) pazeći da taj unutarnji krug bude promjera oko 13 cm, torta neka bude višlja (oko 5-6- cm).

 5. Kada ste oblikovali vijenac, samo gore po vrhu zagladite pavlovu i napravite kao blagu udubinu zbog kasnijeg nanošenja kreme.

 6. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tih 01:30 h. Tek nakon 01:30 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema kreme i ukrašavanje
 1. Slatko vrhnje za šlag istucite na pola, kojih 10-20 sekundi, zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve ne spoji pritom pazeći da ne premiksate kremu kako vam se ne bi zgrudala. 

 2. Tortu premažite kremom.

 3. Pekmez malo zagrijte sa 1-2 žlice vode kako bi vam bio mekši pa ga prelijte po kremi uz pomoć žlice pazeći da ga ima na svakom dijelu.

 4. Ukoliko želite možete dodatno posipati svježi šipak i svježe listiće mente.

 5. Ja sam sve dodatno posula šećerom u prahu kako bi podsjetilo na padanje snijega.

Share this

Pin