Pavlova s jagodama i kremom od sira

Dolcela Pavlova s jagodama

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 
Pavlova je jedna od naših najdražih torti i danas dobiva svoju verziju s jagodama i sirom. Jagode i sir su za nas dobitna ljetna kombinacija, bilo da se radi o torti, piti ili muffinima, jednostavno obožavamo.

U našem vrtu jagoda više nema, svekrva je bila posadila one rane, no vjerujem kako kod vas tek dolaze na velika vrata. Ako niste sretnik sa svojim vrtom, ne zaboravite ih potražiti na tržnicama. 

U ovom receptu možete koristiti bilo koji sir, svježi, krem ili mascarpone, uzmite onaj koji vam je dostupan ili koji najviše volite. Ja sam možda malo nespretno poslagala cijele jagode na tortu, vama zato predlažem da ih narežete, kako bi vaši gosti mogli potpuno i nesmetano uživati u ovim nježnim zalogajima.

Uživajte i u slast!

 

Pavlova s jagodama i kremom od sira
Jedna od najpoznatijih torti na svijetu danas u verziji s jagodama i kremom od sira.
Sastojci:
Sastojci za kremu
Sastojci za ukrašavanje
  • svježe jagode po želji svježa menta
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje kojeg malo premažite s maslacem kako biste kasnije lakše odljepili koru nakon pečenja.
  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Znat ćete da je gotovo kada uzmete malo smjese s prstima i kada pod prstima više nećete osjetiti sitne kristale šećera.
  3. Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, promiješajte špatulom. Na papiru si s malo smjese ocrtajte krug promjera 20 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti visoka oko 8 cm. Možete ju lijepo zagladiti ili ostaviti neurednu kao što je moja.
  4. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tih 01:30 h. Tek nakon 01:30 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.
Priprema kreme i ukrašavanje
  1. Slatko vrhnje za šlag istucite na pola, zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve ne spoji. Tortu premažite kremom, ukrasite svježe narezanim jagodama, ukoliko vam jagode nisu slatke, tortu pospite šećerom u prahu, dodajte svježe listiće mente, ohladite i poslužite.
Napomena:

Samu koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ili nekoliko dana prije.
Ukrašavajte ju tek pred serviranje, ona uvijek malo potone i svježe voće već nakon nekoliko sata na njoj neće izgledati svježe, pa vodite računa o tome, iako, bit će sve finija.

Share this

Pin