Pavlova s mousseom od jagoda

Pavlova s mousseom od jagoda

Nekima od vas je Pavlova već u malom prstu pa će vam današnja ideja u kombinaciji s mousseom od jagode doći kao dodatna inspiracija za kombiniranje novih okusa i igranje s voćem u sezoni ispred nas. Ovdje umjesto jagoda možete koristiti i maline, kupine ili šumsko voće.

No video je ovdje za one koji se još nisu usudili zamutiti ovaj slatki, nježan oblak Pavlova torte. No, doista, kažem vam , jednostavno je, mjere funkcioniraju i kako god, na kraju dobijete finu tortu koju možete kombinirati s raznim kremama po želji, a uvijek možete istući i samo šlag i dodati jako puno voća.

Ovo je bila prilika i da vam malo pokažem Kenwood Chef Titanium kroz video kadrove, a ne samo kroz fotografije pa se nadam da ćete uživati u kratkoj i slatkoj video priči kako je nastala jedna Pavlova.

Neka vam bude u slast!

Pavlova s mousseom od jagoda
Sastojci:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žličica gussnela ili glatkog brašna
  • 1 žličica alkoholnog ili jabučnog octa
Sastojci za mousse:
  • 200 g jagoda ili nekog drugog sličnog voća
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.

  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta (3-4 minute), sve dok smjesa ne postane glatka, sjajna i čvrsta. 

  3. Na kraju u smjesu dodajte gussnel i ocat, spojite miksrom. Na papiru si s malo smjese ocrtajte krug promjera oko 18 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti višlja. Možete ju lijepo zagladiti ili ostaviti neurednu.

  4. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h. Ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tih 01:30 h, tek nakon 01:30 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema moussea:
  1. Jagode ili voće po želji usitnite u blenderu ili sa štapnim pa ga skuhajte sa šećerom u loncu. Kuhajte ga samo nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i voće omekša, trebalo bi se i sve skupa malo zgusnuti.

  2. Ohladite voće.

  3. Šlag izmiksajte pritom pazeći da ga ne premiksate kako vam nebi bio grudast pa u njega ručno špatulom umiješajte skuhano voće. (šlag ej prije miksanja potrebno ohladiti kako bi se dao lijepo istući)

  4. Ukoliko želite tortu prvo premažite s pekmezom od npr. jagode, po želji voće možete naslagati na pekmez pa tek onda staviti kremu. Igrajte se slojevima i uživajte.

  5. Tortu je prije posluživanja potrebno ohladiti.

 

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

Leave a Comment