Pavlova u obliku vijenca

Pavlova u obliku vijenca

Pavlova je već poznata torta na mom blogu, u raznim verzijama, s jagodama, s kavom, u obliku rolade – pavlova na sve načine.

Kako je prosinac ipak blagdanski mjesec, odlučila sam vam dati ideju kako da ju još uobličite, a to je da je napravite u obliku vijenca, u božićnim bojama, bojama prosinca.

Ovo je vrlo lagano, recept je klasičan, samo je oblik drugi. U kratkom videu kojeg sam napravila u suradnji s Kenwood Hrvatska i Dolcelom pokazala sam vam malo naše detalje iz doma ovih blagdana, ali i to oblikovanje vijenca. Ne trebate ništa veliko paziti i biti oprezni ni kod oblikovanja niti kod ukrašavanja, jer što je više nereda to će torta ljepše izgledati. Dole vam donosim i recept s mojim mjerama, a vi se možete poigrati i nekim svojim idejama.

Želim vam sretne i ugodne blagdane.
U slast!

Pavlova u obliku vijenca

Sastojci:
Sastojci za kremu
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g Mascarpone sira ili svježeg sira po želji
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
Sastojci za ukrašavanje
  • 250 g pekmeza od malina
  • svježa menta
  • svježi šipak
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.

  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4-5 minuta).

  3. Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, kratko izmiksajte ili izmiješajte špatulom. 

  4. Na masni papir špatulom ili velikom žlicom vadite smjesu u oblik kruga (kao u videu) pazeći da taj unutarnji krug bude promjera oko 13 cm, torta neka bude višlja (oko 5-6- cm).

  5. Kada ste oblikovali vijenac, samo gore po vrhu zagladite pavlovu i napravite kao blagu udubinu zbog kasnijeg nanošenja kreme.

  6. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tih 01:30 h. Tek nakon 01:30 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema kreme i ukrašavanje
  1. Slatko vrhnje za šlag istucite na pola, kojih 10-20 sekundi, zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve ne spoji pritom pazeći da ne premiksate kremu kako vam se ne bi zgrudala. 

  2. Tortu premažite kremom.

  3. Pekmez malo zagrijte sa 1-2 žlice vode kako bi vam bio mekši pa ga prelijte po kremi uz pomoć žlice pazeći da ga ima na svakom dijelu.

  4. Ukoliko želite možete dodatno posipati svježi šipak i svježe listiće mente.

  5. Ja sam sve dodatno posula šećerom u prahu kako bi podsjetilo na padanje snijega.

 

Share this

Pin

2 komentara

  1. Valentina

    Hej zanima me kako bih pekla od iste količine 6x mini PAVLOVIH, da li se onda isto peče na sat i pol ili kraće?

    Hvala 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.