Pesto od medvjeđeg luka

Pesto od srijemuša

Izmiksala sam svoj prvi pesto u životu i to ne onaj klasičan, već ovaj od medvjeđeg luka.

Srijemuš, poznat i pod nazivom medvjeđi luk ili divlji luk raste na divlje u šumi, po livadama, ali i u dvorištima ukoliko ga presadite.

Jako je zdrav i sezona mu je kratka, tako da se svake godine pozabavim nekim novim receptima s njim. Ove godine odlučila sam se na pesto. Inspirirala me je kolegica Anja koja je svoj zamutila sa špinatom pa sam tako ja svoj zamutila sa srijemušem i malo izmjenila same sastojke.

Što se tiče sastojaka tako se i vi njima možete igrati i dodavati nečeg manje, nečeg više, nećete pogriješiti.

Pesto možete koristiti kao namaz, kao gotov umak za skuhanu tjesteninu (moj najdraži način je upravo ovaj), možete ga dodavati u juhe, variva, druge umake i rižota.

Dobar tek!

Pesto od medvjeđeg luka

Pesto možete koristiti kao namaz, kao gotov umak za skuhanu tjesteninu (moj najdraži način je upravo ovaj), možete ga dodavati u juhe, variva, druge umake i rižota.

Author: Inspiracija - steakandmerlot.com
Sastojci:
  • 50 g naribanog grana padana
  • 50 g srijemuša
  • 50 g blanširanih badema
  • 30 g svježih listova bosiljka
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte.

  2. Probajte pa po želji dodatno posolite i popaprite. Dodajte maslinovog ulja ako želite rjeđi pesto.

Napomena:

Umjesto grana padana možete koristiti i neki drugi sir koji vam je dostupan.

Umjesto badema možete koristiti pinjole i sl.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

2 komentara

  1. vaš je blog nevjerojatan! Prekrasne fotografije, profinjeni recepti. Nikad ne komentira, ali sada moram. Uvijek je sve iz vaših recepata, a nisam dobar kuhar!

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.