Pizza košarice

Pizza košarice

Još uvijek nije prevruće da ne bismo palili pećnicu pa vam danas donosim jednu brzu i finu ideju za ove ‘pizza puffs’ iliti pizza košarice.

Nemam vremena, a rijetko i volje, praviti domaće lisnato tijesto pa ga većinom kupujem i to ono već razvaljano. Stvarno olakšava pripremu jela, od deserata pa do ovih slanih snackova za nas ili za goste.

Tako da ćete uz njega trebati samo nekoliko ostalih sastojaka koji će biti dovoljni da dobijete super finger food koji odgovara uz svaku prigodu. Nekada ih znam raditi samo kako bih potrošila neko povrće iz frižidera, nekada ciljano da imamo za grickanje ili što sam već spomenula, dolaze nam gosti, a s ovim ne mogu fulati jer lisnato i pizzu svi vole.

Vi se zapravo možete igrati kombinacijama. Danas vam donosim onu najjednostavniju koju možete pripremiti možda skupa s djecom pa dati i njima da pomognu u slaganju.

Igrajte se i uživajte u zalogajčićima!

Pizza košarice
Sastojci:
  • lisnato tijesto
  • ketchup ili neki drugi umak
  • kobasica ili salama po izboru
  • paradajz ili cherry rajčice
  • mozzarella ili drugi sir po izboru
  • Vegeta origano
  • jaje
  • sol i papar
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C, a kalup za muffine malo namastite (ja ga najčešće uz pomoć kista premažem s malo maslinovog ulja).

  2. Lisnato tijesto izrežite na trake pa trake izrežite na trokute (vidi se dole niže na fotografijama). 

  3. Tijesto možete oblikovati i u krugove uz pomoć okrugle modlice promjera otprilike 7-8 cm.

  4. Na tijesto redom slažite: ketchup, kobasica (ukoliko je vegetarijanski može i bez toga), paradajz, mozzarella, vegeta origano te po želji svježi bosiljak.

  5. Rubove tijesta premažite umućenim jajetom.

  6. Svoje košarice preselite u kalup za muffine.

  7. Malo posolite odozgora i po želji posipajte s još origana.

  8. Pecite oko 15 minuta, zavisno od pećnice, odnosno dok ne porumene.

U suradnji s Vegeta Monozačini

 

Share this

Pin

1 Comment

  1. Aneta

    Mmm.. fino izgleda. Probat cu to NAPRAVITI.

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.