Polpete od kelja

Kad se dvije kolegice skroz neplanirano spoje, jedna u Istri, druga u Slavoniji i naprave recept skupa – polpete od kelja.

Nedavno sam ih radila, neki osnovni recept za probu, a @ivafi_healthylittletooth ih je odlično doradila.

Ja sam bila inspiracija, a ona chefica. Ako ih niste probali, svaka preporuka. Polpete od kelja možete jesti uz neki dressing, u sendviču, tortilli ili na salatu, kako god.

Dobar tek!

Polpete od kelja
Sastojci:
  • 300 g već skuhanog kelja
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 dl vode
  • 1 crveni ili mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • sol papar i začini po želji
  • 50 g palente
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
Priprema:
  1. Jedan manji kelj narežite, operite pa ga skuhajte.
  2. Za to vrijeme zobene pahuljice namočite u 1 dl vode i ostavite da malo odstoje.
  3. Skuhani kelj narežite na skroz sitno.
  4. U tavi na malo maslinovog ulja izdinstajte nasjeckani crveni ili mladi luk i češnjak.
  5. Zatim na njega dodajte kelj i zalijte s malo vode, dinstajte koju minutu.
  6. Posolite, popaprite i začinite po želji.
  7. Na kraju maknite s vatre i umiješajte zobene pahuljice, palentu, jaje i krušne mrvice. Dobro izmiješajte i ukoliko treba dodatno posolite i začinite.
  8. Ja sam polpete valjala u smjesu krušnih mrvica i sezama te pekla na ulju u tavi. Iva ih je recimo pekla u pećnici, kako god se odlučite bit će fine.

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.