Zamrzavanje hrane

Zamrzavanje hrane kao dio održivog razvoja

Muž i ja postali smo svoje domaćinstvo tek prije 3 mjeseca i odmah smo od početka usvojili neke navike kako da naše domaćinstvo bude štedljivije i čuva okoliš oko sebe (korištenje led žarulja, te smanjivanje otpada bili su neki naši počeci). Navike smo imali i prije, a sada napokon imamo i više prostora za širenje…

Namirnice: Cvijet tikvice

Kada procvjetaju biljke iz porodice bundeva, vrt u kojem rastu više je nalik cvijetnjaku nego povrtnjaku. Trenutno su u sezoni tikvice zajedno sa svojim cvjetovima koji su jestivi. U mnogim zemljama cvijet tikvice je prava delicija i možete ga pronaći i kupiti na brojnim europskim tržnicama. Iako mnogi još nemaju naviku koristiti ovu namirnicu u…

Jestivo cvijeće- Koje je jestivo i kako ga pripremiti?

Ove godine sam prvi puta otkrila da se cvijeće može jesti, nisam nikada o njemu razmišljala kao dijelu svoje prehrane ili onom slatkom dijelu ukrašavanja deserata. Vama se je ta ideja također svidjela, zato dok još na livadama ima proljetnih glasnika prenosim vam malo skraćeni i izmjenjeni tekst portala ‘Alternativa za vas’ o jestivom cvijeću,…

Namirnice: O batatu (slatki krumpir)

Batat sam otkrila tek prije nekoliko godina i nije me privlačio niti izgledom niti okusom. Tada još nisam razmišljala o zdravijoj prehrani, nisam baš ni kuhala, a kamoli pekla kolače. Kako roditelji mog dečka imaju OPG, i moja super svekrva svašta sadi u svojoj bašći, pa tako sadi i batat. Ona mi je otkrila njoke…

Namirnice: O ogrozdu i josti

Ovo je post o zaboravljenom voću, voću koje ima takva svojstva da liječi skoro sve. Rijetko tko ga prepoznaje, rijetko tko je čuo za njega i rijetko kome se sviđa njegov okus. Poprilično je kisel jer u sebi ima jako puno vitamina C, neki kažu da je limun ništa naspram ogrozda gledamo li količinu vitamina.…