Princes krofne – Profiterole

Dolcela princes krofne profiterole 

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 

Recept za princes krofne – profiterole je na glasu kao jedan od težih, mnogima nikako ne uspjevaju, ispadaju im tanke ili se napuhnu, pa se otpuhnu, domaćice su na sto muka. Do danas sam i ja tako mislila, bilo me je uopće strah ulaziti u avanturu zvanu ‘kuhano tijesto’, ali neki od vas su me tražili recept baš za njih.

Skupila sam hrabrosti, napunila se dobrom voljom, iskopala najbolji recept na internetu, a to je onaj od Maje s Cooks & Bakes, te sam ušla u kuhinju. Prvo sam si sve pripremila, izvagala, pa krenila na pripremu. Tako mi je nekako sve manje stresno, a i kako se kaže: ‘priprema je pola posla’, doista, to je točno!

Kod mene su se doma princeze rijetko radile, ne znam zašto, ja ih baš jako volim jesti, gdje god sam na njih naišla nisam propustila priliku pojesti jednu ili dvije, tri..Stvarno ih jako volim. Zato se nadam da će se nakon današnjeg dana to promijeniti i da će češće biti gost mojeg stola, nadam se i vašeg.

Prenijet ću vam detaljan recept, pripremila sam i fotografije pripreme, ali doista nema panike. Još nešto što me je jako iznenadilo kod ovog recepta je to što je gotov za čas posla. Treba vam svega pola sata za pripremu, kuhanje, miksanje, istiskivanje i pranje suđa, odlično jelda? 🙂

Zato uživajte u okusima nekih prošlih dana i stavite osmijeh na lice. Ja sam dobila komentar da su princeze toliko dobre kao da sam ih sto puta radila, a ne da sam se prvi put okušala, zato nema brige.

U slast!

Princes krofne - Profiterole
Ukoliko ste u potrazi za savršenim receptom za princes krofne - ne tražite dalje. Ovo je provjereno odličan, koji funkcionira i što je najbitnije uspjeva svima i od prve.
Sastojci:
Sastojci za 20-ak princes krafni
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema princes krafni
  1. Pećnicu upalite na 200 C. Tepsiju od pećnice obložite masnim papirom za pečenje.
  2. U lonac stavite vodu, ulje, sol i šećer. Izmješajte, stavite na vatru i zakuhajte.
  3. U međuvremenu si izvažite brašno i izmjerite jaja, treba vam 250 ml jaja, ukoliko imate 20 ml dolje ili gore, može proći. Računajte na 4 veća ili 5 manjih jaja.
  4. Kada je zakuhalo, maknite s vatre i dodajte brašno. Dobro promiješajte i ostavite 2 minute da se prohladi.
  5. Kuhano tijesto premjestite u posudu miksera i krenite miksati, pritom postepeno dodavajući jaja na 2-3 puta. Izmiksajte kremu da dobijete lijepu homogenu smjesu.
  6. Vrećicu za ukrašavanje napunite smjesom, pritom odaberite bilo koji nastavak za istiskivanje.
  7. Princes krafne istiskujte da vam budu velike otprilike promjera 5 cm, ostavljajte malo mjesta među njima, one i kada narastu ako se spoje, neće se zaljepiti, pa ne brinite. Otprilike vam na tepsiju stane 5 redova po 4 princes krafne u svakom redu.
  8. Kako su va sada na princezama ostali špicevi na vrhovima, njih utisnite pomoću žličice ili vodom navlaženog prsta, kako vam tijekom pečenja ti vrhovi nebi izgorili.
  9. Pecite ih oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice. Trebaju dobiti lijepu rumenu boju. Nikako ne otvarajte vrata pećnice prvih 30 minuta.
Priprema kreme
  1. Kremu pripremite po uputama s vrećice.
Slaganje princes krafni
  1. Prerežite ih po pola, nafilajte kremom, po želji i istučenim šlagom, poklopite i pospite s malo šećera u prahu.
Napomena:

Od ovog tijesta možete raditi i profiterole, samo istiskujte manju količinu tijesta, prelijte ih čokoladom ili napunite nekom kremom kojom volite.
Ukoliko želite sami raditi kremu od vanilije za punjenje princes krofni, izaberite onu najdražu i provjerenu, meni se je ova pokazala savršenom.

Share this

Pin

8 komentara

  1. Sanela

    Meni nije jasno kako to sve s receptima na blogovima
    funkcionira pa ću pitat. Kažeš da su te tražili recept za Princes krafne (ne
    znam tko te, kada i gdje tražio, al držat ću se toga što ti tvrdiš). I onda ti
    staviš recept na svoj blog i napišeš da je to recept prepisan s drugog bloga.
    Zar ti svi ljudi koji su te tražili recept nisu mogli googlati i naći si recept
    – naime postoje stotine recepta za to po internetu. Jel stvar u tome da je tvoj
    blog najbolji i ti si najpametnija od svih blogerica pa recepti s drugog bloga
    ne valjaju tako dugo dok ih ti ne blagosloviš na svojem blogu. Možda je pitanje
    glupo. Al eto, ak i ti kažeš da si recept prepisala s drugog bloga, zašto ga
    onda oni koji su ga tražili nisu mogli naći na drugom blogu, nego je postojala
    potreba da taj isti recept osvane i na tvom blogu??? U ostalom, zašto ti nisi
    smislila neki svoj recept za Princes krafne, nego si prepisala tuđi?
    Hvala

    • Draga Sanela, kako ti ne razumijes mene, tako ja ne razumijem tvoju potrebu ovakvog komentara. Znatiželja se može ispuniti i na puno ljepši način, a ne na ovakav kao tvoj. Preko Facebooka sam kroz nagradnu igru pitala čitatelje da mi napišu recept koji im nedostaje u njihovoj zbirci. Među onima s najviše glasova bile su upravo Princeze. Ljudi, naravno mogu googlati, svi to znamo i radimo, stvar je u tome da mnogo blogova i web stranica piše polovične recepte s ključnim detaljima koje namjerno ili nenamjerno izbace, pa onda ljudi isprobaju 5 različitih recepata i nijedan im ne uspije, pa sam ja isprobala neke i prenijela svoj utisak ovog recepta koji je stvarno odličan. Uostalom ovaj web je moja zbirka i online kuharica recepata koje ja mislim da treba sačuvati i umjesto u tekicu pišem ih ovdje, da ih ne čitam i ne čuvam samo za sebe. Ja nemam znanje da sama kreiram recepte poput ovog, niti se pravim da ga imam, amater sam.
      Ugodna nedjelja i tebi! 😉

      • Sanela

        Zanimljivo mi je što tvrdiš da su na drugim blogovima/stranicama recepti s “namjerno ili nenamjerno” izbačenim detaljima – a kako da mi svi znamo da na tvom blogu to nije tako? Zato što ti tako kažeš? Zar drugi blogeri okolo govore/pišu da se na njihovim blogovima nalaze recepti s “namjerno ili nenamjerno” izbačenim detaljima?
        Meni je tvoj blog samo još jedna u moru drugih, po čemu da ja znam da na tvojem blogu sva štima sa svim receptima/detaljima?
        Ne znam s kojih blogova su uzimali recepte ti svi ljudi koji su se “opekli” tj. koji su isprobali “5 različitih recepata i nijedan im ne uspije” (sve doknisu došli do tvog bloga i naravno: našli savršen recept).
        Ja nemam loših islustava s receptima iz blogerske sfere, koliko sam god isprobavala recepte s raznih blogova, nije mi se dogodilo da nešto ne uspije. A sad ispada da na puno blogova fali koječega u receptu, al kad si ti jednom blagoslovila recept na svojem blogu, onda niš ne fali i sve je ok. Nisam isprobavala recepte s tvoje stranice pa ne znam kakvi su.
        I dalje mi baš nije jasno, al ok, mogu se jedino složiti da se ne slažemo.
        Ugodan utorak.
        Bez brige, shvatila sam da moji daljni komentari ne bi mali smisla.

  2. elly

    Sanela, iskreno ne vidim uopće razloga ovakvim komentarima. Pa Domaćica ti niti što uvaljuje, niti prodaje, niti te išta traži… Žena lijepo napisala recept, napisala da ga je našla tu i tu, da ga je isprobala i da je zaista zaodovoljna s njim. Niti jedne jedine obmane u njezinoj objavi. Ja zaista ne mogu shvatiti što tebe muči? Ako ti se ne sviđa napisano, u desnom uglu imaš x i zatvoriš stranicu. Potražiš neku drugu, sebi interesantniju. I problem riješen.
    A Domaćici velika pohvala za blog koji pratim od samog starta. Ovaj recept ću isprobati u petak jer radim kćeri cupcakes, princeze i lasagne za ručak.Kao nagradu za sve petice u svjedožbi 🙂

    • Emira Tadic

      Boze Sanela ja mislim da radi i govori zloba iz tebe.TI NEMAS POJMA KOLIKO UZME JEDAN RECEPt DA SE URADI SLIKA I STAVI NA STRANICU..Ja sam stavljala na kulinarcu i zbog zlobe takvih tao ti izbrisala 300 recepata koje sam postavila za samo mjesec dana.I dalje mislim da je lijepo ko ih stavlja i da treba ignorisati zlobne komentare ali ja sam pukla i sve smaknula sa coolinarike,zbog glupoga komentara koliko ide vode u kruh,njij 10 ml manje meni vise i ako su imalo iskusne domacice trebaju da znaju da to zavisi od vremena i brasna ali ne ispalo je da ja lazem i da recepat nije ok.Hvala tebi Domacice na receptima i predivnim slikama,samo uzivaj u svom hobiju jer znam da si sretna sto to radis a druge neka kida zloba i ako one znaju bolje,bujrum neka i one stave jos bolje da svi imaju koristi od toga.Lijep pozdrav.

  3. Jeanette

    DomaćicE – vlasnice ovog bloga samo naprijed! Isprobala sam više recepata sa različitih stranica. Neki su dobri, neki nisu. Na tvom blogu svaki recept koji sam probala je ispao kako treba. Kušači oduševljeni. Valjda to nešto znači. Kad idem probat nešto novo, prvo pogledam kod tebe jel ima, a tek onda idem dalje. Dakle, kao što već rekoh, samo naprijed, a o kulturi dotične nemam komentara. Btw slike su odlične

  4. Anja

    Draga Sanja!
    Tvoji recepti su pouzdani, lako izvedivi i stvarno tocni. Nema mi goreg od potrosit novce na skuplje sastojke ala mascarpone, sir philadelphija a da mi kolač ispadne osrednjei, jer je recept neprecizan i traljavo napisan. Samo naprijed. Meni si stvarno no 1!

  5. Anja

    Draga Sanja!
    Tvoji recepti su pouzdani, lako izvedivi i stvarno tocni. Nema mi goreg od potrosit novce na skuplje sastojke ala mascarpone, sir philadelphija a da mi kolač ispadne osrednje, jer je recept neprecizan i traljavo napisan. Samo naprijed. Meni si stvarno no 1!

Leave a Comment