Rolada s ajvarom i ABC sirom

Rolada s ajvarom

 

Sir mi je jedna od najdražih namirnica, slaže se uz sve, izvrsno ide u razne slastice, slaže se s tijestima,.. A kako sam nedavno dobila paket ABC sira, malo sam se poigrala s nekim receptima. Umjesto u slatke vode, zaplivala sam u slane, sezonske vode.

Paprika je na vrhuncu zrelosti i kreću se kuhati ajvari, a upravo ajvar daje ovu lijepu boju današnjem tijestu. Ja sam se kod nadjeva vodila onom ‘manje je više’ pa sam se držala osnovnih okusa.

Vi u nadjev možete dodati razne ABC sireve s okusom (vlasac, šunka, povrće, mediteran, kulen, hren), kisele krastavce, sušene rajčice, tvrdi sir, parmezan, razne šunke.. Omjere imate dole niže u receptu, samo se držite njih kod mijenjanja sastojaka i ne može ispasti loše.

Kreirajte svoju dobitnu kombinaciju.

Dobar tek!

Rolada s ajvarom
Print
Rolada s ajvarom
Jednostavna slana rolada s ajvarom obogaćena okusom ABC sira. Priprema ne zahtjeva puno posla i ukoliko ne računate hlađenje rolade, doista je brzo i gotova.
Sastojci:
Sastojci za roladu
  • 5 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice ajvara
  • 2 žlice ulja
  • 5 žlica mekog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
Sastojci za nadjev
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje, dodatno ga odozgora malo namastite.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. Zasebno izmiksajte i žumanjke, pa im dodajte kiselo vrhnje, ajvar i ulje, kratko izmiksajte da se spoji, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izmiksajte da se spoji.
  4. Na kraju ručno, uz pomoć špatule umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
  5. Prenesite smjesu u tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 10-15 minuta, zavisno od vaše pećnice. Provjerite s čačkalicom dali je gotovo, ako ona izlazi suha, rolada je gotova.
  6. Jednu veliku krpu namočite pod hladnom vodom, raširite ju na stol, prenesite roladu na mokru krpu i zamotajte roladu zajedno s krpom. Ostavite ju da se hladi tako zamotana.
  7. Sastojke za nadjev sve dobro povežite, pa premažite ohlađenu roladu. Roladu ponovno zamotajte (ovog puta bez krpe). Čuvajte ju u frižideru.
Napomena:
Salamu u nadjevu možete mijenjati po svojim željama ili ju skroz izbaciti ukoliko ne jedete meso.

Share this

Pin