Schwarzwald muffini

Dolcela Schwarzwald muffini

 

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 
Kako vi svi jako volite Schwarzwald, odlučila sam vas danas počastiti ovim receptom. Nije torta u njenom pravom obliku, već mini verzija u muffinu.

Biskvit je onaj originalan, koji se inače koristi baš u torti, sadrži bademe i krušne mrvice. Ukoliko slučajno u kući nemate krušnih mrvica, samo ih zamijenite s bademima. Biskvit je mekan, ukusan, čokoladan, odličan je.

Ja sam nadjev od višanja radila sama, ali se on može zamijeniti i s džemom od višanja ili višnje jednostavno možete ubaciti u biskvit prije pečenja. Ovo je također još jedan recept koji trpi razne kombinacije i dopušta mašti da se zaigra.

Kako tučeni bjelanjci ne vole dugo stajati, ja sam radila smjesu za samo 10-ak muffina, odnosno jednu turu. Nama je bilo taman, zasladili smo se i još ih nekoliko stoji u frižideru za nakon ručka.

U slast!

Print
Schwarzwald muffini
Schwarzwald torta u muffin verziji - poznati biskvit s bademima, nadjev od višanja i šlag - svima poznata kombinacija okusa u manjem i slađem izdanju.
Sastojci:
Sastojci za 10 muffina
Sastojci za nadjev
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema muffina
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. U kalup za muffine stavite ukrasne košarice.
  2. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke zajedno sa šećerima miksajte dok ne pobijele i ne postanu gusti, nekoliko minuta. Zatim im dodajte maslac sobne temeprature, kratko izmiksajte da se spoji, pa dodajte bademe, brašno, prašak za pecivo, kakao i krušne mrvice, ponovno izmiksajte da se spoji.
  3. Posebno istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Snijeg dodajte u smjesu žumanjaka, pa ručno špatulom, nježnim kružnim pokretima sve zajedno spojite.
  4. Pomoću šeflje premjestite smjesu za biskvit u pripremljene košarice.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe van suha.
Priprema nadjeva
  1. Sve sastojke stavite u manji lonac, zakuhajte, povremeno promiješajte. Kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i dok ne postignete želejnu gustoću. Nadjev ukoliko želite, na kraju možete usitniti u pire pomoću blendera ili štapnog miksera.
  2. Muffinima malo izbušite sredinu, pa u rupe stavite nadjev od višanja.
  3. Ohladite.
Ukrašavanje
  1. Tekući šlag izmiksajte prema uputama s pakiranja. ukrasite svoje muffine po želji.
Napomena:
Umjesto nadjeva od višanja, kao nadjev možete koristiti i Podravka džem od višanja.
 

Share this

Pin