Semifreddo s tartufima

Semifreddo s tartufima

Semifreddo se većinom jede ljeti, no on nikako nije samo ljetni desert, već savršeno paše u svako godišnje doba pa tako i u ovo vrijeme.

Kraj je ljeta, slijedi nam takozvano bablje ljeto, meni čak puno draže od ovog klasičnog vrućeg. Ovo je ljeto za uživanje, a takav recept donosim i danas, recept za uživanje.

Dio našeg godišnjeg odmora proveli smo u Istri, baš kod obitelji Zigante, isprobali smo puno recepata s tartufima pa tako npr. i sladoled s tartufima, bio je jako fin i okus mi još uvijek ostao u mislima. No, danas nije riječ o sladoledu već o Semifreddu. Inače, sama riječ Semifreddo znači smrznuto na pola, ovaj desert je možda nekako najsličniji mousseu.

Ovo pakiranje već se nalazi u njihovom shopu, a uskoro nam dolazi u sve lance marketa. Ja imam tu čast da vam predstavim ovaj proizvod i da vam kroz video (pronađite ga na kraju posta) pokažem kako se lako priprema. Kod ovog njihovog recepta volim i to što ne moram dodavati sirova jaja. Proučavajući recepte na internetu primjetila sam da je to česti slučaj, a ja odmah prva odustajem od takvih recepata.

Zato se bacimo na recept i na uživanje, naravno.

U slast!

Semifreddo s tartufima
Print
Semifreddo s tartufima
Sastojci:
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g SEMIFREDDO WITH TRUFFLE
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u posudu i miksajte ih velikom brzinom dok ne dobijete homogenu smjesu.

  2. Kalup za kruh obložite prozirnom prijanjajućom folijom.

  3. Smjesu izlijte u kalup, pokrite folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 60 minuta.

  4. Kada je Semifreddo ohlađen, maknite foliju, premjestite ga na tanjur ili tacnu i ukoliko želite maknite neravnine od folije uz pomoć nožića kojeg je potrebno prethodno umočiti u toplu vodu.

  5. Poslužite uz preljev od čokolade, možete dodati i malo jagoda, malina ili koju žličicu marmelade tih okusa. Dodajte mu i malo hrskavosti s neim crumbleom ili s prženim lješnjacima. Obavezno dodajte i koji listić svježe mente koja se savršeno slaže s bilo čim slatkim što u sebi ima tartufe. 

  6. Naravno, savršen je i sam za sebe.

U suradnji sa Zigante

Share this

Pin

Leave a Comment