Sirova torta s malinama, borovnicama ili kupinama

Još prošlog ljeta zaljubili smo se u sirove torte – i Vladimir i ja.

Volim ove jednostavne kombinacije koje ne zahtjevaju previše sastojaka, a volim da sui i sastojci većinom dostupni svagdje pa ako sam ja sve ove pronašla u Virovitici vjerujem da ćete i vi pronaći kod sebe gdje god se nalazili.

Ja sam za svoju tortu koristila maline, ali vi možete i borovnice, zavisi što imate i što ćete pronaći u sezoni. 

Kod sirovih torti obožavam i to što su gotove za 15-ak minuta, sama priprema jel, hlađenje kod njih traje nešto duže. Torta na slikama se je recimo hladila otprilike 4 sata i bila je kremasta, a ukoliko volite da je više sladoledna hladite ju duže.

Cijelu tortu sam izmiksala u Kenwoodovom blender nastavku za mikser o kojem više možete pročitati ovdje.

Nadam se da će vam se svidjeti.

U slast!

Sirova torta s malinama, borovnicama ili kupinama


Sastojci:
Sastojci za podlogu:
  • 20 datulja
  • 110 g mljevenih badema
Sastojci za kremu:
  • 200 g indijskih oraščića
  • 4 žlice kokosovog ulja (prethodno rastopljenog ukoliko vam nije u tekućem stanju)
  • 4 žlice javorovog sirupa ili meda (može više manje žlica, po ukusu)
  • 60 g malina ili borovnica, kupina...
  • sok 1 limuna
  • korica 1 limuna (ako ne želite staviti koricu, možete koristiti limun šećer)
  • 1 dcl kokosovog mlijeka (možete koristiti i kravlje u nedostatku)
Priprema:
  1. Indijske oraščiće za kremu je potrebno namočiti u vodi preko noći ili u vrućoj vodi barem 4 sata.

  2. Datulje također namočite u toploj vodi otprilike 10 minuta. Zatim ih ocijedite. Ja kupujem datulje koje su mi dostupne i samo ih očistim od koštica. Datuljama dodajte mljevene bademe i sve skupa izblendajte ili usitnite štapnim mikserom.

  3. Pripremite si kalup od 18 cm, dno mu obložite masnim papirom za pečenje kako biste tortu kasnije lakše prenijeli na željeni tanjur ili postolje.

  4. Podlogu od datulja rasporedite na dno kalupa.

  5. Kremu pripremite tako da ocijedite indijske iz vode, stavite ih u blender, dodate im druge sastojke i sve skupa izblendate dok krema ne postane kremasta. Kremu prelijte preko podloge. Kalup obložite s nekom folijom (prozirnom ili alu.)

  6. Stavite da se hladi u škrinji barem nekoliko sati. Kasnije ju možete držati i u frižideru. Ukoliko ćete ju stalno držati u škrinji, dobro je izvaditi ju van 10-15 minuta prije serviranja.

Napomena:

Adapted from Linda Lomelino - callmecupcake.se

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

Leave a Comment