Tartar umak

Tartar umak

 
Oni koji me znaju, znaju i da mi je papar omiljen začin, ništa ne prolazi bez njega, u sve ga stavljam. Ne stavljam ga u pića, ali u hranu da. Pizza mi je često skoro crne boje zbog crnog papra. Jedno vrijeme smo koristili i šareni papar koji onako kupite u malim staklenkama, njega volim stavljati u paštete, a onda mi je neki dan došao Zvijezdin paket u kojem je bila majoneza sa zelenim paprom – opće oduševljenje! Odmah sam znala koji recept ću vam napokon pripremiti.

Oni koji me znaju, znaju i da jako volim češnjak, zato si volim sama raditi tartar umak, nigdje nisam probala bolji, najbolji je ovaj domaći koji ja smiksam u blenderu. Recept sam stvorila sasvim slučajno, jedne nedjelje za ručak sam pomiješala sve što sam našla u frižideru i dobila sam svoju dobitnu kombinaciju, možda ju neki školovani kuhar nikada nebi skombinirao, ali ja jesam.

Moj tartar umak je gust, aromatičan, ljutkast, kremast i odličan. Najviše ga jedemo uz pečenu piletinu, doslovno se ‘davimo’ i pokušavamo par sati ne ići među ljude (radi količine češnjaka u umaku).

U receptu vam donosim omjere koji nama odgovaraju, vi se možete poigrati, nešto moje izbaciti, a nešto svoje ubaciti.

Ovu Zvijezdinu majonezu sa zelenim paprom u ovo ljetno doba možete iskoristiti i kao dresing za razne salate ili s njome začiniti pečene, taman svježe, mlade krumpire.

 

Tartar umak
Print
Tartar umak
Ovo su sastojci za jednu veću zdjelicu (4-6 osoba).
Sastojci:
  • 70 g krastavaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 Zvijezda majoneza sa zelenim paprom
  • 1 kiselo vrhnje 180 g
  • 1 mliječni namaz ili krem sir poput ABC s vlascem
  • dva prstohvata soli
  • dva prstohvata crnog mljevenog papra
  • dva prstohvata crvene mljevene paprike
Priprema:
  1. Sve sastojske staviti u blender i usitniti.
  2. Probajte, ukoliko vam nešto fali, dodajte.
  3. Poslužiti.
Napomena:
Umjesto majoneze s paprom vi možete koristiti i neki drugi okus po želji.
Ja sam u današnjem tartaru koristila ABC sir s vlascem, ali često znam koristiti samo mliječni namaz.
Količine si možete prilagoditi, nešto izbaciti, nešto ubaciti.

Share this

Pin