Tiramisu

Ovo je najbolji tiramisu na svijetu. Inače nisam ljubitelj ovog kolača, rijetko koji  mi se svidio, ali ovaj je fantastičan. Bili smo u gostima kod prijateljice, poslužila nam ga je i ja sam se tog trena zaljubila, tražila sam recept, a od tada sam ga napravila nekoliko puta, svidio se i mojim gostima. Sir se jako fino osjeti, ukoliko volite rum, slobodno stavite cijelu onu malu bočicu arome, uživat ćete.

U slast!

Recept

Tiramisu
Prep Time
40 mins
 
Jednostavan tiramisu rađen sa svježim sirom, tko ovo ne priznaje kao tiramisu, slobodno ga može zamijeniti mascarpone sirom ili drugim sirom po želji.
Sastojci:
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 500 g svježeg sira
  • 2 vanil šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 400 g piškota
  • 500 ml skuhane turske kave
  • rum
  • kakao
Priprema:
  1. Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se ohlade.
  2. Kada se ohlade u njih umiješajte svježi sir i vanil šećer. Izmiksajte da se spoji.
  3. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
  4. Skuhajte tursku kavu, u skuhanu kavu umiješajte ruma po želji.
  5. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
  6. Na piškote premažite sloj kreme, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu. Na kraju ukrasite s kakaom.
Napomena:

Ja ovdje koristim svježi sir, jer mi je tako najfiniji, vi možete koristiti mascarpone ili staviti pola svježi pola mascarpone

 

Share this

Pin

8 komentara

  1. Eni

    Probala prvi put da napravim tiramisu u životu jer mi se recept učinio vrlo detaljan i izvodljiv i muž reče da nikad nije probao bolji (čak i u poređenju sa onima iz slastičarni). Extra.
    PS i novi dizajn stranice je fantazija 🙂

  2. Sanja Štrbac

    Joj kako mi je drago 🙂 Odlično, odlično 🙂 Hvala za dizajn, nadam se da će nam svima biti ljepse ovdje 🙂

  3. zirafa

    isprobano. Savrseno!! 😀
    Umjesto vrhnja za slag stavila sam slag kremu (nekako je manje masna) i umjesto obicnog tamni muscovado secer.
    Hvala za recept! Sad idemo gustat cijeli vikend 😉

  4. Marija

    Draga Sanja,
    Koliko čaša deserta ispadne od ovog recepta tj. dali su ove količine dovoljne i za tepsiju ako ne želim poslužiti u čaši?
    Hvala na odogovoru 🙂

  5. Sanja

    Pozdrav,
    Koji svjezi sir je najbolje koristiti za kremu?

  6. Ceca pereca

    Napravljen danas. Ja npr nisam u case nego na tacnu sam slagala, ispalo je kao mala tortica
    Stavljala sam mascarpone sir umjesto obicnog
    I umakala sam u tursku kafu ali mislim da bi bilo ljepse mozda umakati u nes. Nekako se mnogo osjeti kafa.
    Sve u svemu ODLICAN, brz i ISPLATIV!

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.