Tjestenina s bijelom tartufatom

Tjestenina s bijelom tartufatom

Kod nas doma je tjestenina često na meniju i većinom se uvijek vrte isti umaci, onaj s paradajzom, s gljivama, s tunom, kao i ovaj s tartufatom. Obožavamo tartufatu, crna ili bijela, svejedno je. Okus tartufa mi ovdje najbolje odgovara.

Tartufatu možete koristiti kao gotov umak koji ćete promiješati s tjesteninom, što smo mi prikazali u videu i dobit ćete brzi ručak od 2 sastojka, no meni ipak draži je onaj gdje dodam malo maslaca i vrhnja i taj recept vam donosim u nastavku. Jednako je brz, samo je malo kremastiji.

Mislim da ove ne trebam puno duljiti, sve sam rekla ovdje i sve smo prenijeli u videu.

Uživajte i dobar tek!

 

Print
Tjestenina s bijelom tartufatom

Jednostavno, a ukusno jelo za koje je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Sastojci:
Sastojci
  • 500 g tjestenine po izboru
  • 100 g maslaca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g Zigante tartufate (crna ili bijela)
  • sol, papar i začini po želji
  • maslinovo ulje (obično ili s okusom tartufa)
Priprema:
Priprema
  1. Zakuhajte vodu sa soli u loncu - ubacite tjesteninu i kuhajte ju dok ne omekani.

  2. Na tavi rastopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje, ostavite da malo proključa.
  3. U tavu umiješajte bijelu tartufatu i sve dobro začinite po ukusu - posolite i poparite te ukoliko želite dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom tartufa.

  4. Maknite s vatre i u umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.

  5. Poslužite toplo uz malo naribanog grana padana ili parmezana.

  6. Jednostavniji način je i taj da skuhate 250 g tjestenine i pomiješajte s tartufatom (predlažem ono veće pakiranje).

Tjestenina s bijelom tartufatom

U suradnji sa Zigante Tartufi

Share this

Pin

Leave a Comment