Tjestenina u umaku od špinata i češnjaka

Možda ste već skužili da u mojoj kuhinji nema nekih stranih namirnica i kompliciranih jela, osnovne namirnice ponekad daju savršeno jelo kao što je ovo. Većinom ni nemam vremena kuhati neka zahtjevnija jela, a i još uvijek nemam svoju vlastitu kuhinju iz snova u kojoj bih mogla provoditi po cijele dane. Sanjam o jednoj bijeloj drvenoj kuhinji sa puno šarenih domaćih detalja. Inače obožavam hranu u bojama, pa evo jednog kratkog i finog recepta.

Sastojci:

  • tjestenina po izboru
  • češnjak
  • ulje
  • sol
  • papar
  • mediteranski začini (ružmarin, bosiljak, mažuran..)
  • vrhnje za kuhanje
  • špinat
  • malo maslaca ili marga
  • sir (parmezan ili bilo koji tvrdi)

Priprema:

  1. Tjesteninu stavite da se kuha.
  2. Špinat operite i također stavite kuhati u lonac dok ne omekani. Ja sam imala oko 0.5 kg, možda i malo više. No koliko god da imate nije ni premalo, a ni previše.
  3. Češnjak očistite i na tavu stavite malo ulja da se zagrije.
  4. Češnjak naribajte na sitnu rendu i malo popržite da pusti okuse. Dodajte vrhnje za kuhanje i začine po želji, te ostavite da se kuha na laganoj vatri.
  5. Kada se je špinat skuhao, ocijedite ga i smiksajte u blenderu skroz u pire.
  6. Pire od špinata dodajte vrhnju za kuhanje, dodajte 2-3 žličice maslaca i sve zajedno promiješajte.
  7. Tjesteninu također ocijedite i pomiješajte u umak od špinata.
  8. Servirajte po želji, najbolje sa malo sira.

Dobar tek!

Sanja

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. top weight loss tablets

Leave a Comment